Onsdag 12 Maj
Stockholm

Charlotta Flinkenberg om höstens modetrender

"Satsa på elaka skor med inslag av fetish."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hösten är här! Vad vore mer rätt än att kolla in vad några av Sveriges vassaste modeorakel har att säga om höstens trender.

Nyheter24 valde att ställa de absolut viktigaste frågorna för att vi överhuvudtaget ska kunna veta vad vi ska klä oss i när kylan kommer krypande.

Som andra kvinna ut i Nyheter24:s modeenkät är Charlotta Flinkenberg, chefredaktör för tidningen Chic.

Vad kommer att bli höstens stora trend?

– Science fiction-axlarna, eller Dynastin-silhuetten – beroende på hur man tolkar trenden. Alltså utstickande axlar, uppbyggda och vadderade. Syns på allt från kappor till klänningar, toppar och blusar. Power to the 80’s. Sammetsklänning tror jag även alla kommer att äga innan det är november.

Vilken trend kommer du inte att hoppa på?

– Den lårhöga stöveln. Jag är tyvärr inte en kvinna i mina bästa lår längre, haha. Sen står jag nog över krossad sammet som jag alltid har tyckt är skitfult. Brokadplagg tänker jag inte heller köpa även om det kommer att råhypas.

Vad ska vi behålla från sommaren?

– Alla ljuva klänningar funkar fint då de kontrasteras med stickade strumpbyxor och grova kängor till. Paljettplagg i alla former kan du använda i höst.

Vilket klädmärke tycker du har gjort en spännande höstkollektion?

– Jag såg Marnis höstkollektion i Milano och älskade den. Louis Vuittons höst i Marc Jacobs regi är skönt dekadent och vibbar “Det bästa lilla horhuset i Texas”, fast givetvis på hög fashionnivå. Djärvt och intressant.

Vilka kulörer kommer att bli höstens hetaste?

– Senapsgult. Jadegrönt -främst på naglar och smycken men även vissa plagg.

Några kortisar om vad som är hetast i höst bland:

Jackor: Pimpa skinnjackan med nitar och strass. Det kunde man se på flera visningar. Rosa kappor kommer också stort. Mockajackan kom redan i våras men får stort genomslag i höst.

Skor: Den lårhöga stay-up-stöveln är absolut hetast. Elaka skor överlag med fetishinslag som nitar, strass, utstickande detaljer, taggar med mera. Brutalt höga klackar, även de som har rågummisula.

Accessoarer: Överdimensionerade halsband i flera rader.

Jeansmodell: Hejdå sommarens klorblekta och färdigtrasade Balmain-kopior – hello treggings. Svintajta mellanting av jeans (trousers) och leggings slår stort, därav namnet treggings (nåt annat får du inte i dina lårhöga, tighta stövlar). Och så jeans med nitar/strass/stenar på, eller med påsatta metallbitar eller skinndetaljer, avslutar Charlotta Flinkenberg för Nyheter24.

I morgon ger Nyheter24:s modebloggare Engla sina bästa hösttips i trenddjungeln.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela