Emma Cornér om höstens modetrender

"80-talsinfluenser som axelvaddar, stark cerise, kors och paljetter."


Hösten är här! Vad vore mer rätt än att kolla in vad några av Sveriges vassaste modeorakel har att säga om höstens trender.

Nyheter24 valde att ställa de absolut viktigaste frågorna för att vi ska ha något hum om vad vi ska klä oss i när kylan kommer krypande.

Först ut i vår modeenkät är Emma Cornér som är ny moderedaktör för Nyheter24 samt driver modebloggen Emmas modecorner.

Vad kommer att bli höstens stora trend?

– Som alltid när det är ny säsong på g så inkluderar det flera stora trender. Men jag skall nämna de som lyser starkast. 80-talsinfluenser som axelvaddar, stark cerise, kors och paljetter. Krossat sammet, päls och skinn - äkta eller ej, bastanta klackar med grov sula. Sist men inte minst välskräddat och dressat - vi är lite trötta på trasigt och trashigt nu!

Vilken trend kommer du inte att hoppa på?

–Jag har lärt mig genom åren att aldrig säga aldrig, för att jag är ganska ombytlig vad det gäller smak har jag märkt. Men jag kommer nog inte att bära catsuit. Inte för att jag inte tycker det är snyggt utan för att jag tycker man ska vara riktigt lång för att bära upp den på bästa sätt. Den kategorin tillhör jag dessvärre inte.

Vad ska vi behålla från sommaren?

– Det finns en hel del man kan flytta in i höstgarderoben från sommaren. Aprikosa, och orange nyanser, jeansshorts och shorts överlag som man då kombinerar med strumpbyxor under och varmt upptill. Sommarklänningar kan nu matchas med höstens färger som plommonlila, senapsgul och skogsgrönt. Gärna i form av stickade koftor och tröjor för att få en uppdaterad look.

Vilket klädmärke tycker du har gjort en spännande höstkollektion?

–Om vi pratar svenska märken tycker jag att Noir & Blanc och Dagmar har fina kollektioner inför hösten. Noir & Blanc gillar jag främst för att de vågar leka med form och mönster på ett härligt sätt som blir uppklätt och elegant men ändå med attityd. De sticker ut jämfört med många andra svenska märken som kör på säkra kort.

–I Dagmars kollektion gillar jag framförallt de stickade plaggen. De var bland de första på svensk marknad att lyfta fram stickat som något kul och med cool design. De tog bort den tråkiga stämpeln som man lätt kan associera till stickat. Sedan tycker jag att de är fantastiskt duktiga på att göra snygga basplagg med schyssta detaljer så att det inte heller där bli tråkigt. Givenchys höst tycker jag speglar de rådande trenderna bra.

Vilka kulörer kommer att bli höstens hetaste?

– Som alltid när det är höst kommer de mörka färgerna fram som svart, grått, granit och även brunt i olika nyanser. Vill man ha mer färg eller komplettera sin outfit med gladare kulörer ska man satsa på lila, blått, gult och grönt. Där alla färgerna går i flera nyanser inom sin kategori. Till exempel blå då mörkblå går lika bra som en mer kornblå variant och så vidare.

Några kortisar om vad som är hetast i höst bland:

Jackor: Raka modeller där detaljerna är i fokus så som dragkedjor, fickor, nitar, kragar, kapuschonger med mera. Korta som långa.

Skor: Grova i klack och sula kombinerat med en feminin touche i övrigt.

Accessoarer: Färre smycken men högre kvalitet. En fin gammal ring, en tjusig klocka eller en snygg, stor halsduk. Less is more.

Jeansmodell: Smal modell á la stuprören eller lite mer loosefit som pojkvänsmodellen eller den dressade varianten av haremsbyxan, det vill säga större upptill och tajtare nedtill. Men för den delen ingen jättevidd upptill, avslutar Emma Cornér för Nyheter24.

I morgon tipsar kläddesignern och modebloggaren Ida Pyk om de hetaste hösttrenderna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

Indieartister växer på Spotify

1 timme sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.