Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doherty vill återförena Libertines

Nöje | 11/02/2009 10:59

Men bandmedlem kräver att han besöker new age-guru först.

Den brittiska skandalrockaren Pete Doherty vill återförena sitt gamla band The Libertines.

Men det verkar inte vara gammal vänskap, utan snarare stålar, som står bakom spelsuget. Som så ofta är fallet med återföreningar.

– Vi fick några helt löjliga erbjudanden om 25 miljoner för att göra en festival, eller 12 miljoner för att göra en annan. Jag sade, 'varför gör vi det inte bara? Låt oss sätta ihop det gamla bandet igen, säger Pete Doherty till NME.

Sann vänskap

Dohertys gamla vapendragare Carl Barath är dock mer idealistisk i sin inställning och vill inte se en återförening av bandet om inte sann vänskap ligger bakom beslutet.

– Han sade 'vi måste vara vänner, vi kan inte bara göra det för pengarna'. Jag svarade 'ok, låt oss vara vänner! Vänner som tjänar massvis med pengar', för jag har inga pengar och han är skinnad, säger Pete Doherty till NME.

Mörk energi

–Han sade att jag måste besöka en energikonsult, någon new age-guru som ska mäta mina energinivåer och se om jag omges av mörker. Om jag är det får jag inte komma i närheten av Carl för då riskerar jag att dra god energi ur honom och bringa mörker till hans liv, säger Pete Doherty.

Det verkar som om vi får vänta ytterligare något år på en återförening av de gamla frihetsivrarna i The Libertines.

The Libertines - Up the Bracket:

Skrivet av: