Doherty vill återförena Libertines

Men bandmedlem kräver att han besöker new age-guru först.


Den brittiska skandalrockaren Pete Doherty vill återförena sitt gamla band The Libertines.

Men det verkar inte vara gammal vänskap, utan snarare stålar, som står bakom spelsuget. Som så ofta är fallet med återföreningar.

– Vi fick några helt löjliga erbjudanden om 25 miljoner för att göra en festival, eller 12 miljoner för att göra en annan. Jag sade, 'varför gör vi det inte bara? Låt oss sätta ihop det gamla bandet igen, säger Pete Doherty till NME.

Sann vänskap

Dohertys gamla vapendragare Carl Barath är dock mer idealistisk i sin inställning och vill inte se en återförening av bandet om inte sann vänskap ligger bakom beslutet.

– Han sade 'vi måste vara vänner, vi kan inte bara göra det för pengarna'. Jag svarade 'ok, låt oss vara vänner! Vänner som tjänar massvis med pengar', för jag har inga pengar och han är skinnad, säger Pete Doherty till NME.

Mörk energi

–Han sade att jag måste besöka en energikonsult, någon new age-guru som ska mäta mina energinivåer och se om jag omges av mörker. Om jag är det får jag inte komma i närheten av Carl för då riskerar jag att dra god energi ur honom och bringa mörker till hans liv, säger Pete Doherty.

Det verkar som om vi får vänta ytterligare något år på en återförening av de gamla frihetsivrarna i The Libertines.

The Libertines - Up the Bracket:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.