Balladbattle

Årets långsammaste deltävling i Melodifestivalen


Melodifestivalens tredje deltävling innehåller flest ballader och det svagaste startfältet hittills. Det finns chans för skräll i Leksand i kväll om man lyckas att nå fram till tevetittarna. Men den största skrällen vore om Molly Sandén inte gick vidare.

1. Velvet - The Queen

Årets troschock, redan innan sändning. När den stora tältliknande kjolen faller och blottar Velvets underkropp är risken stor att vi kommer glömma bort att lyssna på låten och bara chockstirra i stället. Synd. Velvets låt är den enda med riktigt drag i, och på det kan hon gå långt i kväll.

2. Rigo & Topaz feat. Red Fox - I got u

Hade Papa Dee ställt upp med denna låt, innan han blev persona non grata, hade den haft en chans. Nu blir reggaerytmerna och toastandet alldeles för anonymt.

3. Molly Sandén - Så vill stjärnorna

Kvällens spik! Molly Sandén klarar övergången från Lilla Melodifestivalen till "stora" med besked. Känslofull ballad, stark sånginsats och klockren höjning kommer ta henne ända till final.

4. EMD - Baby Goodbye

Förhandsfavoriter baserat på tidigare meriter, men i kväll gäller det att de levererar också om detta ska nå längre än andra chansen. Låten i sig är trygg och taktfast pop för radio, med gimten i ögonen och blekta tänder kan EMD vinna över kvinnorna till sin sida.

5. Mikael Rickfors - Du vinner över mig!

Kvällens mest svårtippade. Kan bli chockkanon eller klassisk kalkon. Rickfors spelar sin stadiga rock med doft av hans tidigare låtar. Vi som minns Vingar för pengarna blir kanske toknostalgiska och röstar loss, men att döpa en låt till "Du vinner över mig! är inte så smart i tävlingssammanhang.

6. Maja Gullstrand - Här för mig själv

Kvällens "Eh?". Barnslig, på gränsen till infantil, bossanova med knappt urskiljbar refräng. "Heliumbossa" blev min första tanke. Maja Gullstrand gör ett platt startfält plattare. Kisspaus!

7. Sofia Berntsson - Alla

Sofia deltog redan 2007 skriven av en grek på engelska. Det gick så där. Hur det ska kunna gå bättre denna gång när hon går över helt till grekiska vet jag inte. Alla är ganska trevlig, men svenska folket röstar sällan vidare låtar framförda på andra språk än svenska och engelska. Kan kanske bli internationella juryns val.

8. BWO - You're not alone

Varför döper man en ballad till samma sak som en redan känd ballad? Låten är pampig och stoltserar med en riktigt snygg höjning, men ska den nå finalen direkt måste sångaren Martins sugande blick ta sig förbi kameran och in i tittarnas vardagsrum.

Mer minnesvärd musik:

Mikael Rickfors:

BWO:

Sofia Berntsson:

Molly Sandén:

Velvet:

Maja Gullstrand:

EMD:

Rigo & Topaz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!