Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiaskot kring melodifestivalen

Nöje | 18/02/2009 14:05

Kriget kring fusket bakom Melodifestivalen trappas upp.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om den påstådda bluffen kring uttagningen till melodifestivalen. I fredags gjordes en polisanmälan mot Christer Björkman och SVT:s vd, Eva Hamilton. Det är låtskrivaren Henrik Bie som står bakom anmälningen och i måndags lämnade han även in ett tillägg i sin polisanmälan där han menar att de ansvariga för uttagningen till Melodifestivalen har begått ett brott i och med att Christer Björkman till råga på allt även skulle ha spelat på reslutatet i en av deltävlingarna.

Polisanmälningen vandrar i nuläget runt inom polisen och nu har också polisens högste ombudsman, Justitiekanslern, begärt att få ta del av polisanmälningen. Christer Björkman har man försökt nåt men utan framgång.

– Han var och tränade i eftermiddags och hade mobilen avstängd. När han slog på den fanns ett meddelande från en polisman som bad om att få ett kort samtal över telefon. Christer ringde upp, men hamnade i polismannens telefonsvar, där han lämnade ett meddelande om att han nu var nåbar. Polisen har ännu inte återkommit, säger Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT, till Aftonbladet.

– Vi har inte fått ta del av några som helst handlingar, vare sig från Polisen eller JK, utan hört om detta endast via media så därför är det svårt för mig att uttala mig. Som vi ser det har varken Christer Björkman eller någon annan på Melodifestivalen gjort något fel. Vi kommer naturligtvis att svara på alla frågor om det blir en utredning, vilken jag i nuläget har svårt att tro. Vi har inget att dölja, säger Baagøe till Aftonbladet.

Skrivet av: