Stockholm

Sminket som gör dig lastgammal

Ser du ut som din mormors gäddhäng i fejjan? Lugn, det kanske är sminket.


Läs mer

Det är inte alltid lätt det där. Man är stressad. Dålig belysning. Det kanske inte finns så mycket att tillgå. Ja, förklaringarna till sminkkatastroferna är många. Men ser du ut som en pensionär när du sminkat dig har du problem. Dumpa sminket som

Fel concealer lägger till tio år: Visserligen är mörka ringar under ögonen inte så mycket bättre men att maskera med ett tjockt lager matt concealer förvärrar bara problemet.

Matt läppstift lägger till fem år: Kasta ut karamellen, det beiga och matta läppstiftet. "När vi åldras blir våra läppar tunnare och mindre definierade", säger sminkösen Benjamin Rousseau. Matta färger kommer bara att göra dina läppar ännu mindre.

Onoppade ögonbryn lägger till fem år: Vissa modeller kanske kan komma undan med det. Glamouren gör ju sitt. Men vanliga, dödliga kvinnor bör akta sig för att låta buskarna bli för yviga. "Ögonbryn absorberar ljus, så när ögonbrynen är alltför buskiga, kan de skapa mörka ringar som får en att se trött ut. Långa ögonbryn drar ner ansiktet och drar uppmärksamheten till slapp hy runt ögonen och käklinjen."

Matt ögonskugga lägger till fem år: Om man inte kan sminka sig som en expert kommer de här naturliga färgerna dra färgerna från ditt ansikte. Och på grund av tonen kan de dra uppmärksamheten till de fina linjerna och rynkorna. "När vi åldras så blir huden slappare runt ögonen, så det är viktigt att fokusera bort från det området".

Svart mascara lägger till fem år: Svart mascara har hittills varit den heliga graalen inom sminket men det kan faktiskt få dig att se äldre ut. "I år gick modellerna på catwalken utan mascara vilket gav de en mer ungdomlig, babyaktig look. Svart mascara kan vara svårt, speciellt de undre ögonfransarna då det ser ut som mörka ringar."

Se hela listan på Fabulous Magazine.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.