Onsdag 4 Aug
Stockholm

Marvels nya onlinerollspel blir verklighet

Snart kan du se allt du drömt om i seriernas värd utspelas i datorn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du någonsin drömt om att se en ödesfight mellan Spider-Man och Dr Doom? Eller se Storm steka The Thing? Nu kan det bli möjligt i ett enormt onlinerollspel baserat på Marvels universum som är under utveckling av spelföretaget Gazillion.

– Det låter långt bort, men det är det inte. Vi måste skapa, tillsammans med Gazillion, en miljö som kommer bli en otrolig upplevelse och en långlivad berättande upplevelse också, säger Simon Philips, som är chef för Marvels produkter skriver MTV.

Det är bara ett år sedan Marvel skrotade det förra onlinespelet som skulle bygga på deras serier. Men det nya spelet blir något helt annat annat än man då kunde förvänta sig.

– Varje dag, varje vecka och varje månad kommer det nya tekniska framsteg. Så vad för planen vi än hade för två sedan har vi nu tagit till oss den senaste teknologin, fortsätter Philips.

Det är meningen att spelet ska släppas lagom till filmpremiärerna av Captain America (2011) och The Avengers (2012). På gång är även en film om Thor. Det är filmerna som driver Marvel framåt nu när serietidningsläsandet sjunker. Filmer som Spider-Man och Iron Man har gått så bra att Marvel nu har en stor kassa och kan att testa sig fram. Marvel som även riktar sig till en yngre publik kommer även släppa barnspelet Super-Hero Squad.

Vilka karaktärer som kommer att vara med i denna onlinevärld är ännu oklart. Men det minsta man kan förvänta sig är att de gamla goda X-Men, Avengers och Fantastiska Fyran. Marvels serievärld är enorm efter att förlaget skapat historier i över ett halvt sekel. Oavsett vilka karaktärer det blir lär ingen bli besviken.

Så här kan det komma att se ut

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela