Onsdag 17 Aug
Stockholm

Mickey Rourke superskurk i Iron Man 2

Nyheter24 reder ut frågorna kring Rourkes nya superroll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hollywoods nya älskling Mickey Rourke har fått en roll i Iron Man 2. Den karaktär som Rourke ska spela heter Blacklash och har en piska som vapen. Ursprungligen en ganska fånig figur, och knappast någon superskurk. Men då filmerna bygger på den uppdaterade Ultimate-versionen av serien blir det en mer seriös Blackslash som är huvudkonkurrent till Tony Stark inom vapenindustrin.

Nya i filmen är också Samuel L Jackson som spelar befälhavaren Nick Fury och Don Cheadle som spelar Iron Mans robotkompis Warmachine, som kan fläka ut en stor arsenal av raketer. Det finns enorma kassor i Marvels filmfilial och Iron Man blir deras största produktion. Med Warmachine och en rysk vapenmogul öppnar det för högexplosiva actionscener.

Rourkes hyllades för sin roll i The Wrestler, men den egentliga comebacken kom i Sin City, som är en filmatisering av Frank Millers mörka serier. Att Rourke nu erbjudits att bli skurk i en superhjältefilme är en av de finaste rollerna han fått. Skurkrollerna öppnar för psykologiska djupdykningar. Då serieuniversumet inte skildrar verkligheten finns det möjlighet att "flippa".

Heath Ledger vann en oscar som Jokern och Thomas Haden Church gjorde sin största filmroll som Sandmannen. Rourke lär inte bli sämre. Om inte annat lär Mickey Rourke piskande Blacklash bli den mest bisarra skurken sedan Tim Burtons Batman-filmer.

Rourke i Sin City:

Så här snygg var förra filmen:

Whiplashintroduktion:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.