Jessica Anderssons bidrag läckt – diskvalificeras inte från Melodifestivalen

Bara timmar innan Melodifestivalens tredje delfinal i Malmö Arena har Jessica Anderssons bidrag har läckts på nätet. Enligt Melodifestivalens regler skulle det ha kunna innebära diskvalificering för "Party Voice", men SVT försäkrar nu att det inte blir så.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Om bara några timmar börjar Melodifestivalens tredje delfinal i Malmö Arena, och det visar det sig att Jessica Anderssons bidrag, "Party Voice", har läckts på nätet, enligt Aftonbladet.

På appen Mega kan man höra låten i sin helhet, något som går emot Melodifestivalens och SVT:s tävlingsregler. Via appen har låten sedan spridit sig vidare till flera schlagerforum online. 

Men SVT försäkrar att Jessica Andersson inte kommer att diskvalificeras.

"Vi har konstaterat att låten inte avsiktligt har offentliggjorts av upphovspersoner, skivbolag eller artist", skriver tävlingsproducenten Christer Björkman till Expressen

Skivbolaget hade ingen aning

Camilla Bjering som arbetar på Warner, skivbolaget som producerat Jessicas bidrag, förklarade att Warner inte hade någon aning om att det hade hänt. 

”Har aldrig hört talas om vare sej appen eller att Jessicas låt skulle finnas där. Får kolla..”, meddelade hon Aftonbladet. 

En uppförsbacke för Jessica Andersson

Under den senaste veckan drabbades också en av Jessicas dansare av influensa, vilket gjort att hon blivit tvungen att ta in en ny dansare som ska lära sig koreografin under dagen.

Vi hoppas att det ordnar sig för Jessica! 

Läs även: Här är allt du behöver veta om Dotter i Melodifestivalen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Tycker du att låten borde diskvalificeras?
Tack för din röst!