Torsdag 11 Aug
Stockholm

Så mycket pengar tjänar komikern Babben Larsson

Babben Larsson
Så mycket pengar tjänar Babben Larsson. Foto: Foto: Christine Olsson/TT och Jonas Ekströmer/TT

Komikern och skådespelerska Babben Larsson är just nu aktuell som programledare för Bäst i test. Hon har en lång karriär bakom sig som en av Sveriges mest älskade tv-profil. Men hur mycket pengar tjänar egentligen Babben?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Babben Larsson, 64, vars fullständig namn är Barbro Karin Viola Westerlund Larsson, växte upp på Gotland. Hon fick sina första teaterroller som ung och kom sedan att bli en av Sveriges främsta ståuppkomiker. Karriären har rullat på och idag har Babben en hel del prestigefyllda uppdrag i bagaget. För tillfället är hon hög-aktuell som programledare i SVT:s Bäst i Test. 

Stabila månadslönen

Så mycket pengar tjänar Babben Larsson. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

2019 tog Babben ut en lön på hisnande 865 400 kronor. Detta menas, om man delar summan på 12, att hon kunde plocka ut en månadslön på stabila 72 116 kronor. 

Miljoner in i företaget 

Babben Larssons företag omsätter miljoner. Foto: Janerik Henriksson/TT

Babben driver företaget Rönnsumak Entertainment Aktiebolag som sysslar med artistisk verksamhet. Trots att coronapandemin påverkade underhållningsbranchen under året rullade pengarna in i bolaget. 2020 omsatte hon nämligen hela 2 048 000 kronor. Företaget gick även med en vinst på 288 000 kronor. 2019 drog hon dock in närmare en miljon mer i aktiebolaget som då omsatte svindlande 3 101 000 kronor. Inte illa, eller hur?

Läs mer: 

Så mycket pengar tjänar programledaren Kristian Luuk

Så mycket pengar tjänar tv-profilen Brita Zackari

Så mycket pengar tjänar Miriam Bryant

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.