Fröken Sverige i krig med Trump

Miss Universum vill inte veta av Fröken Sverige.


Miss Universum vill inte veta av Fröken Sverige.

– Jag har fått ett långt brev från deras advokater. Det är krig mellan oss och Donald Trump, säger baddräktskungen Panos Papadopoulos, som köpte tävlingen Fröken Sverige av TV3, till Resumé.

Han har fått beskedet att vinnaren i den svenska skönhetstävlingen inte ska vara välkommen i den internationella tävlingen som sedan 1996 ägs av mångmiljardären Donald Trump.

Tidigare har Fröken Sverige varit en tävling som drivits av först tidningen Veckorevyn och sedan TV3, men 2005 köpte baddräktskungen Panos Papadopoulos konceptet.

De två senaste åren har Sverige inte skickat någon representant till Miss Universum eftersom Papadopoulos valt att bojkotta tävlingen på grund av att han tyckte utvecklingen gått för långsamt.

– Jag såg svagheter i konceptet. I Sverige ligger vi långt fram. Jag ville göra det till en tävling som inte bara fokuserade på utseende, säger Papadopoulos till Resumé.

Därför har baddräktskungen tagit bort momentet när de tävlande ska posera i baddräkt.

– Jag har satsat miljonbelopp på att modernisera tävlingen, säger han till Resumé.

Vad som kommer hända med Fröken Sverige nu är än så länge oklart.

Sverige har vunnit Miss Universum tre gånger, senast 1984 då Yvonne Ryding tog det prestigefyllda priset.

Se de heta bilderna från senaste Miss Universum-tävlingen, klicka på pilarna ovan för att gå vidare!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

3 timmar sedan

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

3 timmar sedan
Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

idag 14:49
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

idag 12:46
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

idag 12:44
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

idag 12:33
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.