Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fröken Sverige i krig med Trump

Nöje | 23/04/2009 10:38

Miss Universum vill inte veta av Fröken Sverige.

Miss Universum vill inte veta av Fröken Sverige.

– Jag har fått ett långt brev från deras advokater. Det är krig mellan oss och Donald Trump, säger baddräktskungen Panos Papadopoulos, som köpte tävlingen Fröken Sverige av TV3, till Resumé.

Han har fått beskedet att vinnaren i den svenska skönhetstävlingen inte ska vara välkommen i den internationella tävlingen som sedan 1996 ägs av mångmiljardären Donald Trump.

Tidigare har Fröken Sverige varit en tävling som drivits av först tidningen Veckorevyn och sedan TV3, men 2005 köpte baddräktskungen Panos Papadopoulos konceptet.

De två senaste åren har Sverige inte skickat någon representant till Miss Universum eftersom Papadopoulos valt att bojkotta tävlingen på grund av att han tyckte utvecklingen gått för långsamt.

– Jag såg svagheter i konceptet. I Sverige ligger vi långt fram. Jag ville göra det till en tävling som inte bara fokuserade på utseende, säger Papadopoulos till Resumé.

Därför har baddräktskungen tagit bort momentet när de tävlande ska posera i baddräkt.

– Jag har satsat miljonbelopp på att modernisera tävlingen, säger han till Resumé.

Vad som kommer hända med Fröken Sverige nu är än så länge oklart.

Sverige har vunnit Miss Universum tre gånger, senast 1984 då Yvonne Ryding tog det prestigefyllda priset.

Se de heta bilderna från senaste Miss Universum-tävlingen, klicka på pilarna ovan för att gå vidare!

Skrivet av: