Idol - Vad hände sen?

- 14/10/2008, 09:29 -

Vissa slutar som dagssländor med konferens-gig. Andra spelar i Globen. Hur gick det?

Idol-tävlingen har äntligen satt igång på riktigt. Direktsända finaler och stort mediauppbåd väntar för deltagarna. På spel står ett skivkontrakt till vinnaren. Men vad händer sen – när strålkastarljuset slocknar?

Markus Fagervall vann Idol 2006. Omedelbart efter segern släppte han skivan Echo heart. Han är tacksam över att ha varit med i Idol. Men det var då. I dag är den annan verklighet som gäller för vinnaren.

– Jag är glad att jag fick möjligheten, men det var ett separat kapitel och nu är det ett nytt. Nu kommer tiden då man ska kämpa för att överleva, säger Markus till Helsingborgs Dagblad.

På senaste tid har Markus bland annat synts i storsatsningen "Stjärnor på is" i TV4, samt i mindre skala i Nöjesguiden tillsammans med Linda Rosing. Nu jobbar Markus med att spela in sin andra skiva i en studio i Norrland.

Daniel Karlsson, 27 år, var en av favoriterna förra året men han vann inte. Efter Idol har han hållt sig hemma i Jönköping. Nu är det dags för Daniel att få ut sitt debutalbum. Förra veckan släpptes Daniels första singel "Would you believe". Daniel gjorde en mindre comeback i helgens Världens barn gala.

– Många är oroliga och säger att jag syns för lite. Jag vill göra min musik och så länge jag inte kan visa den finns det ingen mening med att synas. När jag stod på scenen i "Idol" sjöng jag andras låtar, det var en annan grej, säger Daniel Karlsson.

Gathania Holmgren har länge letat efter låtskrivare och en producent till sin platta. Till slut kontrakterades hon av ett skivbolag i Polen.

– Jag hade inte räknat med att det skulle ta så lång tid. Det är alltid tråkigt när saker dröjer, å andra sidan är resultatet det viktigaste, säger Gathania Holmgren till Helsingborgs Dagblad.

Vem i årets Idol blir nästa Måns Zelmerlöw och vem slutar som en anonym Cindy Lamréus? Kommer schlagerbögarna älska Loulou i nästa års melodifestival eller skratta åt Johan Palm i Let's Dance. Det får framtiden och Bagge utvisa.

Skrivet av: