Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre maffiaskådisar gripna

- 05/01/2009, 20:53 -

Skådespelare i maffiafilmen Gomorra hade kontakter med den riktiga maffian.

På fredag går den prisbelönta filmen Gomorra upp på bio i Sverige. Nu får SF draghjälp med marknadsföringen av en verklighet som är svår att skilja från fiktionen.

Flera av skådespelarna som spelar camorrabossar i den realistiska flmen har nämligen visat sig vara en del av Neapels organiserade brottslighet även i verkliga livet. Sedan tidigare har två av dem, Salvatore Fabbricino och Bernardino Terracciano, åkt fast i samband med polisens tillslag mot maffian.

På söndagen greps en tredje av filmens skådespelare, Giovanni Venosa. Han spelar småboss i filmen och har tidigare dömts för narkotikahandel. Nu är han gripen för att ha krävt in beskyddarpengar. Även Fabbricino har dömts för narkotikabrott, medan Terracciano uppges vara medlem av maffiasläkten Casalesi.

Filmen, regisserad av Matteo Garrone, baserar sig på Roberto Savianos omdiskuterade bok med samma namn. Även för honom är boken och filmens tema brutal verklighet. Han lever skyddad av livvakter på hemlig ort efter att ha hotats till livet av Camorran.

Filmtrailer:

Mer om filmen:

Video från polisinsatsen där Terracciano greps:

Skrivet av: