Nya juryn: "Idol är inte mobbning"

- 16/03/2011, 13:10 -
1 av 2

Victor Lundberg / SCANPIX

2 av 2

Victor Lundberg / SCANPIX

Idol-juryns nya ordförande Peter Lidell gillar Simon Cowells rakhet, och ställer sig frågande till det faktum att tävlingen tidigare kritiserats för mobbning. Även nytillskottet Alexander Bard är inne på samma spår.

Efter Andreas Carlssons plötsliga avhopp i Idol-juryn har två nya ansikten tillkommit; Alexander Bard och Peter Lidell. Den senare har tidigare synts bakom kulisserna på skivbolaget Universal, och känner även juryns Anders Bagge väl från åren i branschen.

– Man valde mig för min kompetens och långa erfarenhet internationellt. Nu ska vi försöka hitta en ny Darin, Agnes eller Amanda, säger Lidell till Nyheter24.

Rollen Lidell intar som ny ordförande i juryn lär inte vara alltför olik det man tidigare har sett i den amerikanska versionen av tävlingen.

– Jag blir den raka i Idol-juryn. Jag dribblar aldrig, utan går rakt på mål. Jag gillar Simon Cowells rakhet. Tycker han att någon inte platsar så säger han det rakt ut.

Det har vid flera tillfällen riktats skarp kritik mot Idol, och det faktum att juryn sågat och sagts håna deltagarna. Detta är dock inget som nytillskottet Lidell ser som ett problem.

– Det har varit mycket snack om mobbning, men om man ger sig in Idol så får man vara medveten om att det är en tävling. Det handlar om att du utsätter dig för det här sammanhanget själv. För det krävs mycket av en popstjärna, säger han till Nyheter24.

Även Alexander Bard är inne på samma linje.

– Jag tror att ärlighet, och kanske till och med elakhet, i det långa loppet blir snällhet.