Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Siewert Öholm går ihop med sektpastorn

- 28/02/2009, 12:56 -

Öholm vill starta en kristen tevekanal

Den folkkäre teveprofilen Siewert Öholm, numera bloggare för den högerkristna tidningen Världen Idag, vill starta en nordisk kristen tevekanal, med sektpastorn Ulf Ekman som programledare. Han reser nu till New York för att besöka Fox Channels huvudkontor, Fox Channels konservativ tevekanal, med stora tittarsiffror.Där ska han diskutera en pan-nordisk tevekanal. Han ska utreda ifall det går att starta en dygnetruntkanal och detta gör han på uppdrag av Världen idag som är en tidning som delägs av Livets ord.

Varför starta en tevekanal när du i stället kan använda nätet?

– Därför att vår målgrupp, 45 plus, gillar att titta på teve sittande i soffan. Datorn och mobilen är inte det allena rådande.

Enligt Öholm ska tevekanalen vända sig till dem som ” inte gillar att man bränner ner ICA-butiker, samkönade äktenskap, som tycker man ska vara försiktig med aborter och som är för Israel”.

Ska Livets Ords Ulf Ekman få ett eget teveprogram?

– Ja, Ulf kommer självklart att vara med i kanalen.

Hur ser budgeten ut?

– Det ska vara en 24-timmarskanal som kommer att kosta mellan 30 och 50 miljoner kronor. Den ska vara annonsfinansierad och sändas i kabel och över satellit.

Vad går du själv i för kyrka?

– Senast var det Uppsala Domkyrka, men jag går gärna till Livets Ord och Pingstkyrkan. Jag är nyfiken och gillar att lyssna, säger Siewert Öholm till Realtid.se.

För ett par år sedan satsade Öholm på den norska kristna tevekanalen Värdekanalen. Projektet fick läggas ner på grund av att den inte drog in tillräckligt med pengar. Öholm säger till den kristna tidningen Dagen att problemet då var att projektet låg på minus från början. Vi får se om det går bättre denna gång.

Skrivet av: