Delade ut Jesushjärtan: Stäms

Hets mot ungdomarna efter kärlekskupp.


Den kristna skolgruppen Ny generation ville göra någonting fint för skolkompisarna på Jakobsbergs gymnasium inför Alla hjärtans dag.

De la 2 000 hjärtan med kristna budskap i skåpen på skolan. Det var meningen att kompisarna skulle känna sig stärkta av budskap som "Jesus älskar dig", "Du är aldrig ensam" och "Gud har en plan för dig".

Nu har skolgruppens medlemmar blivt hett villebråd både på internet och i verkliga livet. En elev hotar med att stämma dem.

– Vi gjorde detta för att vi vill skapa debatt eftersom vi tycker att frågor om tro och religion är tabubelagt på skolan. Men vi ville också att de som fick hälsningen skulle känna att de är älskade, säger Annica Höög i den kristna skolgruppen till Dagen.

Tonen i kommentarerna på den kristna gruppens blogg är hätsk. "SPYR", "Ni skräpade ner i mitt skåp!" och "die bitches!!!" lyder några av inläggen.

Gruppen beslutade sig för att genomföra aktionen utan att fråga skolledningen om lov. Anledningen är att skolledningen tidigare nekat eleverna att dela ut biblar i skolan.

Man var noga med att inte såra oliktänkande med tilltaget.

– Vi var noga med att undvika budskap av typen "Jesus är Guds son" eftersom till exempel muslimer inte tror att det är så. Och det tror jag att vi lyckats med, säger Annica Höög till Dagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!