Onsdag 30 Nov
Stockholm

Betnér håller på McCain

Komikern passar på att gå till attack mot Siewert Öholm i kvällens Debatt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ståuppkomikern Magnus Betnér är lika giftig i kvällens SVT Debatt som han var förra gången. Nu är det journalisten Siewert Öholm som får sig en känga i avsnittet, som inte oväntat handlar om USA-valet. Betnér passar även på att gå ut med att han håller på republikanernas John McCain.

– Jag har lutat lite åt McCain, det har jag gjort. Dels för att han är mindre protektionistisk, men framför allt för att han en gång i tiden bad den kristna högern att dra åt helvete. Det tycker jag är bra. Jag menar, vill man ha med Gud i sin regering då kan man flytta till Iran. Där funkar det ju fint, säger Magnus Betnér i ett klipp inför avsnittet.

Han tror att oavsett vem som vinner valet kommer det inte vara avgörande. Det som är bra och dåligt med USA kommer fortfarande att vara kvar.

Sarah Palin i Vita huset, jämförs med att ge kärnvapen till Siewert Öholm.

– När McCain dör så kommer alltså fingret på knappen tillhöra en homofob abortmotståndare som på allvar tror att jorden är sextusen år gammal. Hon tror det på allvar. Det är ungefär som att ge en atombomb till Siewert Öholm. Nu tycker jag att den kristna högern är ganska rolig. Den till och med tokigaste delen av dem har ju börjat yra om att Obama är Antikrist. Jag tror att det är mer troligt att Antikrist har haft makten i USA i åtta år i så fall. Och att han nu håller på att smida någon slags plan för att behålla makten i några år till, säger Betnér.

Se klippet med Magnus Betnér inför kvällens Debatt nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.