Betnér håller på McCain

Komikern passar på att gå till attack mot Siewert Öholm i kvällens Debatt.


Ståuppkomikern Magnus Betnér är lika giftig i kvällens SVT Debatt som han var förra gången. Nu är det journalisten Siewert Öholm som får sig en känga i avsnittet, som inte oväntat handlar om USA-valet. Betnér passar även på att gå ut med att han håller på republikanernas John McCain.

– Jag har lutat lite åt McCain, det har jag gjort. Dels för att han är mindre protektionistisk, men framför allt för att han en gång i tiden bad den kristna högern att dra åt helvete. Det tycker jag är bra. Jag menar, vill man ha med Gud i sin regering då kan man flytta till Iran. Där funkar det ju fint, säger Magnus Betnér i ett klipp inför avsnittet.

Han tror att oavsett vem som vinner valet kommer det inte vara avgörande. Det som är bra och dåligt med USA kommer fortfarande att vara kvar.

Sarah Palin i Vita huset, jämförs med att ge kärnvapen till Siewert Öholm.

– När McCain dör så kommer alltså fingret på knappen tillhöra en homofob abortmotståndare som på allvar tror att jorden är sextusen år gammal. Hon tror det på allvar. Det är ungefär som att ge en atombomb till Siewert Öholm. Nu tycker jag att den kristna högern är ganska rolig. Den till och med tokigaste delen av dem har ju börjat yra om att Obama är Antikrist. Jag tror att det är mer troligt att Antikrist har haft makten i USA i åtta år i så fall. Och att han nu håller på att smida någon slags plan för att behålla makten i några år till, säger Betnér.

Se klippet med Magnus Betnér inför kvällens Debatt nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.