Öholms möte med Murdoch stoppat

Siewert Öholm söker ny tid med Fox om den kristna tevekanalen.


Det blev inget toppmöte mellan programledaren Siewert Öholm och mediemogulen Rupert Murdochs bolag Fox. Nyheter24 kan avslöja att affärsmötet i USA om en uppbyggnad av en pannordisk kristen tevekanal stoppades i sista sekund.

Lördagen den 28 februari skulle Siewert Öholm ha stämplat in på Fox Channels huvudkontor på 7:e Avenyn i New York. Öholm hade fått det fina uppdraget av den kristna tidningen Världen Idag för att se över möjligheterna att grunda en kristen tevekanal, som sänder dygnet runt.

– Det blev inget möte, utan det ställdes in. Sedan dess har det varit stilla. Nu ligger det på mig att försöka få till ett möte innan sommaren, säger Siewert Öholm - som kommer att åka till USA för att bland andra träffa Fox internationella chef - till Nyheter24.

Öholm bekräftar att den internationella avdelningen fortfarande är väldigt intresserad av att diskutera upplägget. Rupert Murdoch har gjort sig känd som medieentreprenören som köpt förlusttyngda företag för att vända dem till vinst. Det är heller ingen hemlighet att han är konservativ. Hans omdebatterade nyhetskanal Fox News har på bara några år gått förbi ABC och CNN till USA:s största.

– De är störst i USA. Och jag är övertygad om att de skulle kunna ro hem en sådan här satsning. Jag jobbade tidigare med Fox i Norge i ett försök att vända den negativa trenden för den kristna Värdekanalen, säger Öholm som då var chef på tevebolaget.

Värdekanalen drog på sig skulder på över 14 miljoner kronor. Expansionen försenades. Tanken var att den skulle introduceras i både Sverige och Danmark, men sändningarna fick stoppas på grund av förlusterna.

Öholms upplägg är annorlunda för den pan-nordiska satsningen är annorlunda. Han vill bredda innehållet med allt från nyheter till kultur och kristna värderingar.

– Jag tror att vi i Sverige behöver ett alternativ till den svenska bilden, CNN och Sky. De är visserligen väldigt proffsiga kanaler. Men Fox är respekterad för att kunna vinkla på flera olika sätt, säger Öholm till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.