Torsdag 13 Maj
Stockholm

Robinson - första avsnittet

Nyheter24 bedömer första avsnittet och låter en gammal robinsonräv komma till tals.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Expedition Robinson 2009 började med en chockstart för deltagarna. I stället för en paradisstrand fick de tröska genom träskmarker och bli huggna av blodsugna moskitos.

Det första offret föll tidigt i programmet och var en ödla som blev kallblodigt halshuggen av Beatrice Karlsson. Det första mänskliga offret, Kerstin Fröblom, 60, från Täby, föll strax därpå i den klassiska tävlingen plankan.

Nummer två lät inte vänta på sig. I det första örådet fick alfahanen Michel Berendji, som även stod för den första tungrullningen tillsammans med Mika Svensson, åka hem. Vilket i sin tur ledde till de första tårarna när Mika Svensson grät ut inför kameran och hela svenska folket.

"Klenisar som whinade i teve"

Nyheter24 har talat med Katarina Johnson, som var med i den klassiska säsongen 1998. Och där var en storfavorit fram till att hon blev krossad på mållinjen av Alexandra Zassi.

Var det inte ett jävla gnäll på deltagarna?

– Man är en klenis om man sitter och whinar i teve som de gjorde. Det kan man ju räkna ut med stjärten att det kommer bli jobbigt. Rätt pinsamt faktiskt.

Någon spontan favorit?

– Punkaren (Erik Billing). Cool och välformulerad.

Hur skötte sig Linda Isacsson?

– Hon stod för en tämligen blygsam insats. Men hon får godkänt.

Hur många poäng får programmet i helhet?

– 4.5 på en femgradig skala. Jag är en robinsonsucker så är det bara. Men en sak gjorde mig riktigt förbannad. Var fan var klockan när de stod på plankan? Stod de en kvart, en timme eller ett helt liv? Det är att lämna tittarna i sticket. På min tid var det ordning och reda, säger Katarina Johnson till Nyheter24.

Vad tycker du själv om första avsnittet? Diskutera i kommentartråden nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela