Måndag 17 Maj
Stockholm

Klara för ny säsong

Mer av Mia och Klara i höst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mia Skäringer, 32, och Klara Zimmergren, 42, har fullt upp. Mia Skäringer hamnade trea på när Nyheter24 listade årets kvinnor, en miljon har tittat på varje program av Mia och Klara och de har vunnit tevepriset Kristallen för bästa humorprogram.

De ska föreläsa på Teaterhögskolan där de bjudits in av Gösta Ekman. Sedan väntar ett ännu så länge hemligt programledarjobb för Klara på SVT, medan Mia ska spela in en humorserie på TV4 tillsammans med Johan Rheborg. Men tittarsuccén Mia och Klara kommer tillbaka – även om duon inte riktigt vet när än, berättar Aftonbladet.

De tragikomiska karaktärerna i Mia och Klara i SVT har gått hem i de svenska tevesofforna. Gulletussan, Viveka Andebratt, Rolle och Tabita är några av dem som vi har fått stifta bekantskap med sedan starten 2007. Tidigare gjorde de radioprogrammet Roll on i P3, men det är genom teve de fått sitt stora genombrott.

– Hemligheten bakom succén tror jag är att folk känner igen sig. Vi vågar visa det mörka. Vår humor hänger kvar, skrattet stockar sig i halsen. Jag förstår mig inte på den råa humorn. De här koncepten där folk ska grillas. Det är så långt ifrån oss, säger Klara Zimmergren, till Aftonbladet.

Titta på Mia och Klara:

Tabita:

Rolle:

Gulletussan:

Jennifer:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela