Söndag 20 Jun
Stockholm

Komiker bojkottar SVT:s "Grillad"

Claes Malmberg och Lennie Norman väljer att hoppa av SVT:s satsning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT:s nya storsatsning Grillad är ett koncept direktimporterat från USA. Där kändisar bjuds in för att ja, grillas. Med skämt, pikar och kanske lite påkar får sig även den störste av oss en känga. Elakhet på hög humoristisk nivå alltså. För vissa åtminstone. För nu sätter komikerduon Claes Malmberg och Lennie Norman ner foten. De hoppar av teveprogrammet Grillad. Det är för elakt.

–Det är så otroligt styrt, det är för lite spontanitet, vilket leder till för lite värme och humor. Det blir en allmän uppvisning i elakhet, och när det inte finns något liv i det så blir det ganska ointressant för min del att vara med, säger Claes Malmberg till Dagens Nyheter och fortsätter:

–När ”Så ska det låta” som sändes före känns som ett roligare och mer spontant program än ett roastingprogram där det bara är komiker med, då kan man undra vad det är som händer.

Lennie Norman och Claes Malmberg riktar skarp kritik mot en hel del, enligt dem, brister i programmet. Att de inbjudna gästerna inte är tillräckligt kända. Att formatet är gör hårt kontrollerat. Att komikerna måste hålla sig till skrivna manus. Och även manusförfattarna får sig en känga. Skämten är för krystade och utan substans.

–När vi hade Per Morberg där och han började prata i programmet då bad man honom hålla tyst, han blev som en sorts gisslan. Och när det uppstod spontana roastningar av komiker då gick man upp och sa att ”ni får inte prata under monologerna”. Bara uttrycket ”monologer” fick mig att känna det som om jag var med på en ABF-kurs, säger Claes Malmberg.

Men SVT slår tillbaka mot kritiken enligt Dagens Nyheter. Programproducenten Rickard Slätt pekar helt enkelt på att tittarsiffran låg över miljonen. Han försvarar också manusförfattarna som han tycker "gör ett sjukt bra jobb".

– Jag svarar så här: Vi hade 1.048.000 tittare, och tittandet ökade för varje kvart. Det är tråkigt att de (Malmberg och Norman) inte vill vara med och göra programmet, men vi har sagt att om de inte känner sig bekväma med formatet så mår ingen bra av det, säger Rickard Slätt enligt Dagens Nyheter.

Vad tyckte du om recensionerna?

– Vi fick rätt ljumma recensioner, men med tanke på att det var ett nytt program och att vi hade över en miljon tittare så talar det för sig självt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela