Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnor på is-Niklas avstängd

- 06/10/2008, 21:24 -

"Stjärnor på is" i TV4 är redan en succé. Men programmet hann knappt börja innan konsekvenserna blev allvarliga för en av deltagarna. Den 24-årige konståkaren Niklas Hogner, som i programmet tävlar tillsammans med Marie Serneholt, stängs av på livstid av Svenska konståkningsförbundet.

Anledningen till det häpnadsväckande beslutet är att "Stjärnor på is" inte följer de internationella reglerna för amatörtävlingar.

Svenska konståkningsförbundet har informerat samtliga tävlande om att de blir avstängda om de deltar i programmet, men Hogner säger till TV4 att han inte visste att det handlade om ett livstidsstraff.

– Jag hade tänkt gå tillbaka till tävlandet igen efteråt. Tråkigt att det ska vara värre än en dopningsavstängning. Jag kunde ju dopat mig i stället och det hade blivit ett mildare straff, säger Hogner till TT.

Frågan är om Hogner ångrar att han ställde upp. Inte nog med att han nu är avstängd på livstid inom konståkningen. Han var nära att röstas ut ur programmet redan första veckan. Då har han varken det ena eller det andra kvar att glädjas åt.

Skrivet av: