"Star trek" redo för återfödelse

Efter att den senaste tv-serien lagts ner år 2005 trodde ingen att Gene Roddenberrys 40 år gamla skapelse hade någon framtid. Men redan fyra år senare blir den elfte "Star trek"-långfilmen sommarens första biosuccé.


– "Star trek" står för en optimism i samhället som vi fortfarande behöver, säger Chris Pine som gör huvudrollen som James Kirk.

Den nya "Star trek"-filmen kallas en "reboot", en återfödelse.

JJ Abrams, skapare av tv-serier som "Felicity", "Alias", "Lost" och nu senast "Fringe", kallades in som producent och regissör. "Trekkies" världen över var ambivalenta. Ingen förnekade Abrams rykte som en av tv-världens stora nördgurus, men Abrams hade redan från början berättat att han aldrig varit ett "Star trek"-fan, han hade till och med föredragit "Star wars" som ung.

– Det finns absolut ingen orsak till oro. Alla som jobbar med JJ Abrams vet att han klarar det. Ingen kan som han sammanföra ett actionäventyr med en film om karaktärer som man verkligen bryr sig om, säger Zachary Quinto som spelar Spock.

Historien från början

– Den nya "Star trek"-filmen berättar historien om Kirk, Spock, McCoy och Uhura från början - vi får se dem födas, växa upp, träffas, slåss, älska och genomföra sitt första Star Fleet-uppdrag tillsammans. Det är en förvånansvärt rolig film, berättad i ett högt tempo som i "Star trek"-universumet sticker ut, avslutar Zachary.

"Star trek" har svensk biopremiär 8 maj.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.