Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drottningen av Östersjön

- 13/05/2009, 16:54 -

Nyheter24 var med på Baltic Queens jungfrufärd och träffade hela persongalleriet från Rederiet.

Östersjön har aldrig varit hetare än nu. Torsken är tillbaka, det planeras gasledningar i miljardklassen. Men på andra sidan näset har våra unionsländer slagits hårt av finanskrisen.

Därför är det en fröjd att borda den nya kryssaren M/S Baltic Queen. Östersjöns största fartyg beställdes av Estlands största företag TallinkSiljas för 180 miljoner euro, och kommer att kryssa mellan vår huvudstad och Tallinn, staden som kallas Nordens pärla och mest pittoreska partystad.

Nyheter24 följde med på jungfrufärden och testade båtens bekvämliget och talade med både resenärer och besättningen.

En liten rundtur på det nya kryssningsfartyget MS Baltic Queen

Som sig bör finns både plats för vila i bastun, baksnus i taxfreen och lek i bollhavet. Men det här är en båt i lyxsegmentet, för den som vill ha det där lilla extra, som till exempel ett spektakulärt spa.

Underjungfruturen gjorde vi oss först hemmastadda i sviten med sjöutsikt och en terrass större än en studentlägenhet. Tore Kullgren från FCZ sa sig vara belåten med den breda sängen i sin svit.

– Jag måste prova den i natt innan jag vet om den duger, sa Tore Kullgren eftertänksamt.

På översta däck avsmakade vi en uppfriskande drink i Club Ibiza. Där serveras flera sorters färgglada vodkadrinkar men även champange för finsmakaren. Jetsetaren Ulf Ekberg från Ace of Base skålade i goda vänners lag och var på gott humör då han beskådade skärgården.

Innan maten ville vi se oss omkring och kolla upp vad båten kunde erbjuda i nöjesväg. I spelhallen fanns det möjlighet att komma bort en stund med hockeyspel. Där provade vi ett hockeyrace med en av båtens finländska resenärer. Där träffade vi även Orvar Säfström som utmanade oss i Sega Rally.

Vill man äta gott finns det smörgåsbord med ett stort utbud av Östersjöns läckerheter. Det som fick det att vattnas i våra gommar var den ryska buffen.

– Många av våra resenärer har sagt sig uppskatta den ryska buffén då det är ont om ryska restauranger i Stockholm, sa Kadri Land, VD för TallinkSilja, som dagen till ära var klädd i en grön klänning med trollsländor på, en design som går båten igenom.

Trollsländan är mytomspunnen i Finland och Estland. Men kanske är det även en symbol för vår resa. Mötet mellan den blåa himlen och det gröna havet som glänser mot fartyget, på en resa som bara varar för ett dygn.

Orvar Säfström skippar Jack Vegasmaskinerna och testar arkadhallen

Skrivet av: