Lördag 8 Maj
Stockholm

Carolina Gynning JK-anmäls

Mobbarens anmälan lämnas över till Justitiekanslern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet på juli stängde Carolina Gynning ned sin blogg på Stureplan.se och startade en egen privat blogg.

Innan hon bytte bloggportal uppstod en häftig debatt. Gynning var trött på att folk trakasserade henne genom att skriva elaka kommentarer på hennes blogg.

Gynnings lösning: Hon bad om hjälp från sina övriga läsare för att ta reda på mobbarnas identiteter genom att publicera mobbarnas mejladresser och ip-nummer i ett inlägg.

Något läsarna mer än gärna gjorde. Namn, personnummer, adress och telefonnummer till mobbarna publicerades i bloggens kommentatorfält.

En av de personer som blev uthängda polisanmälde Gynning och Carl M Sundevall, ansvarig utgivare för Stureplan.se, för brott mot personuppgiftslagen.

Polisen har hållit i förundersökningen sedan anmälan gjordes i juli men ärendet lämnas nu över till Justitiekanslern för att få det prövat som tryckfrihetsmål.

Anmälan verkar inte uppröra Sundvall speciellt mycket då han tidigare har sagt att han inte oroar sig över att ha blivit polisanmäld.

– Vi har utgivarbevis, så vi lyder inte under PUL. Carolina har aldrig uppmanat någon att trakassera eller på något sätt kontakta henne, hon ville bara veta vem det var, sa Carl till Dagens Media.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela