Torsdag 13 Maj
Stockholm

Freaksens afton på röda mattan

Musikstjärnornas gothtema från 80-talet var rena döda mattan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barclaycard Mercury Prize, de brittiska öarnas motsvarighet till grammyn, delades ut i går kväll med pumpa och ståt i London. Temat för kvällen var tydligen goth. Frågan är vem som klädde sig bäst på röda mattan.

Vinnare av årets album blev Speech Debelle med Speech Therapy. Mycket kan man säga men den genomskilniga glittertoppen är ett fal för stilterapi.

Elly Jackson från La Roux, är känd för sin fräcka frisyr. Man kan undra om det är frisören eller hennes inredare som är stylist. Electrosångaren kom klädd i en kostym som påminde om ett gardinmönster.

Killarna i The Horrors såg minst sagt läskiga ut. I sina svarta kostymer såg de ut som den elaka dockans hantlangare.

Tevekomikern Noel Fielding från Mighty Boos såg rolig ut.

Den annars så vackra Florence Welch från Florence and the Machine hade en läderklänning som sände ut fel signaler.

Killarna i Sweet Billy Pilgrim såg korrekta ut men verkar tagit varandras kläder. Antingen var kavajen för stor eller jackan för liten.

Brightons sötaste Bat for Lashes, eller Natasha Khan som hon heter, hade en klänning som såg ut att vara sönderklöst av en katt som gjorde stringen synlig. Kanske ville hon vara Catwoman.

Men värst av alla var ändå Beth Ditto, sångerskan alla hört talas om men i bandet ingen har hört. Insvept i ett genomskilnig kappa över sig. I en orange frisyr som påminde om Birgitta Dahl och en sminkning som var allt annat än diskret.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela