Underbara Clara: "Jag vill bjuda hem Kissie"

Clara är, tillsammans med Kissie, Katrin och Knivlisa, nominerad till Årets kaxigaste blogg.


Clara Lidström kan vara den som klassar ut både Katrin Zytomierska och Kissie under Blog Awards, lördagen den 17 oktober.

Hennes blogg Underbara Clara är nämligen, tillsammans med Kissie, Katrin och Knivlisa, nominerad till Årets kaxigaste blogg.

För Nyheter24 berättar Clara vad hon tycker om sina motståndare och vad hon vill göra med Kisse.

Om jag säger Underbara Clara, vad säger du då?

– Kristen fashionistisk feminista som lever livet på landet som bondmora och karriärskvinna.

Varför bloggar du?

– För att jag behöver få utlopp för all min kreativitet som bubblar därinne.

Beskriv din blogg med tre oväntade ord.

– Oj vad svårt. Varm, provocerande och vacker.

Du är nominerad till Årets kaxigaste blogg, på vilket sätt är du kaxig?

– Jag skriver om saker som få andra skriver om. Jag vågar nämna så tabubelagda saker som Gud och Jesus vilket många finner otroligt upprörande.

Varför kommer du att vinna?

– Jag kommer inte vinna, det kommer Katrin eller Kissie göra. Vilket är helt rätt eftersom deras huvudsyfte med bloggen är att vara kaxiga och provocerande.

Vad tycker du om dina motståndares bloggar?

–Kissie skulle jag gärna bjuda hem till mitt hus på landet. Där kunde hon gå osminkad i långkalsonger och tjocksockar och villa upp sig från alla Haters. Jag skulle bjuda på god mat och hon kunde få sitta i min gungstol.

–Det är onekligen hatkärlek jag känner för Katrin. Hon är både bäng och briljant.

– Knivlisa verkar vara en riktigt smart ung kvinna

Vad vill du säga oss med din blogg?

– Jag vill provocera till nya tankar och inspirera till ett annat typ av liv. Man måste inte drömma om Stureplan och pengar som ung kvinna. Man kan trivas i skogen bland berg och dalar. Det finns ju många sätt att leva sitt liv på. Dessutom vill jag ge ett positivt budskap. Man ska bli glad och få livslust av att läsa min blogg.

Varför kan vi inte leva utan din blogg?

– Därför att människor får abstinensbesvär om de inte får titta på bilder av granar, kossor och vippiga femtiotalskjolar med jämna mellanrum.

Om inte du vinner, vem borde vinna och varför?

–Jag hejar på Knivlisa för hon är både rolig och vettig.

Det är lite svårt att placera dig i något bloggfack, är det medvetet?

– Ja. Jag vill locka många olika människor. Vissa som aldrig annars skulle läsa om feminism och religion läser det för att jag smyger in det bland recept, inredningsbilder och sminktips.

– Jag tror att man läser min blogg av många olika anledningar. Vissa tittar mest på bilderna, några läser helst bara när jag ryter ifrån, vissa använder sig av recepten. Det är helt lugnt för mig. Bara man tycker att man får ut någonting av den, avslutar Clara Lidström för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...