Pernilla Wahlgren utnyttjas i sd-propaganda

- 06/11/2009, 13:06 -

"Jag kämpar mig fram och älskar musiken och inser att jag kan göra något för att hjälpa Sverige bli fri all den massinvandring vi ser i dag."

Det är på den stora sociala sajten tagged.com som någon lagt upp en profil och utger sig för att vara Pernilla Wahlgren, 41.

Och på schlagerakutella Pernillas profil bedrivs propaganda för sverigedemokraterna:

"Ett parti som värnar om det svenska folket. Få artister vågar idag säga sin hjärtans mening och det tycker jag är så synd. Vi måste rädda vårt land från dessa människor som tar av kakan och sedan får bidrag som de lever gott på. Jag kämpar mig fram och älskar musiken och inser att jag kan göra något för att hjälpa Sverige bli fri all den massinvandring vi ser i dag. Rösta rätt, rösta Sverigedemokraterna så slipper vi kanske se fler av invandrarna på våra Svenska gator framöver", står det i ett dagboksinlägg på Wahlgrens sida.

Pernillas manager, Staffan Jordansson, låter meddela att hon känner sig mycket kränkt.

– Klart att det här är helt förskräckligt och obehagligt. Bara det att någon utger sig för att vara Pernilla är illa nog. Men sedan är ju det här åsikter som hon definitivt inte står bakom. Vi tar bestämt avstånd från det här, säger managern Staffan Jordansson till Expressen.

Jordansson uppger att nästa steg är att be de ansvariga för sajten att stänga ner sidan.

Enligt sverigedemokraternas pressekreterare, Mattias Karlsson, ligger de inte bakom fejkprofilen.

– Det här skadar bara oss. Någon använder sig av vårt namn i moraliskt tvivelaktiga sammanhang. Det är tråkigt. Vi står bakom Pernillas eventuella polisanmälan, och ska själva titta närmare på saken, säger Karlsson till Expressen.

Skrivet av: