Torsdag 13 Maj
Stockholm

Polanski vägrar utlämning till USA

Regissören Roman Polanski vägrar att acceptera en utlämning till USA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan i slutet av september har Roman Polanski suttit anhållen i Schweiz på begäran av amerikanska myndigheter. Anledningen är ett 32 år gammal sexualbrott där den Oscarsbelönade regissören erkänt att han haft sex med en 13-årig flicka, ett brott som han dömdes till fängelse för. Men innan straffet kunde verkställas flydde han till Europa.

När förhandlingarna nu är i full gång om utlämning till USA går Polanski och hans juridiska ombud ut i en massmedial offensiv. Regissören har försökt uppnå en överenskommelse och bland annat erbjudit en betydande summa penga i borgen, husarrest och andra försäkringar för att släppas fri.

– Roman Polanski kommer inte att acceptera en utlämning till USA, sa hans juridiska ombud Herve Temime enligt PopEater och fortsätter att hylla sin klient:

– Han är väldigt modig. Jag har aldrig hört honom beklaga sig.

I stället vidhåller Roman Polanski att han suttit av sitt straff i och med de 42 dagar han spenderade i amerikanskt fängelse för en psykisk utvärdering. Frågan om utlämning väntas avgöras inom de närmaste två till tre veckorna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela