Martha Stewarts helvete i fängelset

- 09/01/2009, 19:58 -

Tiden i fängelse är över men traumat kommer nog aldrig försvinna.

Efter Oprah Winfrey är antagligen matladyn Martha Stewart den mest välkända teveprofilen hemma i USA. Även här i Sverige har vi kunnat se henne skapa magi i köket och prata loss med sina gäster. Sådant som tanter gör. Därför kom det som en chock för många när hon dömdes till fängelse för insiderbrott 2004.

I fem månader satt hon inne. Under den hann det hända en hel del uppenbarligen. För nu berättar en av Marthas cellkamrater - Martha Guarino - vad som hände bakom de taggtrådsprydda murarna.

– Vi var på väg till gymmet där vi brukade hänga och ljuset var släckt, vilket var konstigt. När jag kollade genom fönstret såg jag några flator som hade sex. Jag varnade Martha att inte gå in dit, men hon sa att det var vår tur att träna, svängde upp dörren, tände ljuset och sa "Upp och hoppa, damer!", berättar Martha Guarino enligt Celebitchy.

Martha Stewart fick inte riktigt den reaktion hon hade väntat sig. I fängelset är kändisskap knappast hårdvaluta snarare tvärt om. De fyra nakna flatparen blev rasande och en av kvinnorna hotade att döda Martha.

– Hon började få panik när hon förstod att de menade allvar. Hon blev helt vit och började darra. "Låt dem inte skada mig" sa hon. Jag gick tillbaka till kvinnorna och den argaste utbrast "Den där subban är död, jag ska döda henne. Hon må vara någon utanför men här inne är hon bara ett nummer", fortsätter Guarino att berätta.

Lösningen var lika kvicktänkt som en av Marthas suffléer. Och den räddade henne antagligen från en smärtsam lesbisk död.

– Jag sa att Martha inte var riktigt riktig i huvudet och att hon inte visste hur saker och ting funkade ännu. Sedan fick jag Martha att be dem om ursäkt. Det verkade funka, avslutar Guarino sin berättelse för Celebitchy.

Äventyret i fängelse slutade med andra ord bättre än väntat. Martha Stewart, ja hon har antagligen lärt sig att det bästa sättet att hantera arga kvinnor är att be om ursäkt.

Martha Stewart kör hårt:

Skrivet av: