Stockholm

Peddolanski kan komma undan

Läs mer

Som Nyheter24 tidigare skrivit om har regissören Roman Polanski undvikit amerikansk mark de senaste trettio åren efter att han 1978, drogade en 13-årig flicka och sedan hade sex med henne. En gärning som ”Peddolanski” erkände sig skyldig till innan han skyndsamt flydde till Frankrike.

Men fallet har aldrig lagts ner och Polanski riskerar fortfarande att gripas om han skulle återvända till amerikansk mark. Under senare tid har regissören aktivt försökt få fallet ogillat. Och nu hävdar hans advokater att de domare som tillsatts för att fatta ett beslut kring ärendet är fördomsfulla.

En appellationsdomstol har beviljat Polanski och hans team av advokater uppskov så att de får tid att begära att samtliga domare vid LA Superior Court entledigas från fallet, uppger Perez Hilton.

Polanskis juridiska blodhundar kräver att en utomstatlig domare tas in för att ta del av deras krav på att fallet läggs ner.

Offret, en i dag 48-årig kvinna, har som Nyheter24 tidigare skrivit om bett domstolen lägga ner fallet då hon vill lägga händelsen bakom sig.

Se en scen ur "Macbeth" av Roman Polanski:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.