Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jessica Alba i bråk om Sverige

Nöje | 28/01/2009 08:41

Stjärnan har hamnat i bråk med en skvallersida om Sveriges neutralitet.

Det finns mycket att säga om kändisvärlden. Överraskande inte minst. För nu har skådespelerskan Jessica Alba hamnat i bråk med skvallersajten TMZ. Och det är oss svenskar det handlar om.

Under en gala hamnade Alba i diskussion med en av sajtens reportrar. Från president Barack Obama kom det att handla om Sveriges ställning i internationell politik. Alba uppmanade reportern att vara neutral som Sverige. TMZ kände antagligen att de hade blivit dissade och slog tillbaka.

"Jessica Alba bevisade ännu en gång att att hon borde hålla tyst. Samtidigt som hon kallade Bill O'Reilly ett rövhål, försökte hon skola en reporter, men såg i slutändan ut som en ignorant idiot.", skrev man på TMZ.

På skvallersajten menade man att stjärnan blandat ihop Sverige med Schweiz med tanke på att svenska soldater för närvarande befinner sig i Afghanistan. Något som fick Alba att se rött.

"Jag finner det ytterst nedslående att i den mest krigiska tiden i vårt lands historia, uppmuntrar individer negativitet och dumhet. Förra veckan insinuerade Bill O'Reilly och några riktigt klasslösa sajter (läs TMZ) att jag var dum för att jag påstod att Sverige var ett neutralt land. Jag förstår att han är ett nyhetsankare och att skvallersajten formligen dränks av intelligenta reportrar, men seriöst... det är så sorgligt att folk tror att det enda neutrala landet under andra världskriget var Schweiz.", skriver Jessica Alba i sin blogg.

Skam den som ger sig. För som svar häcklas nu Alba återigen av skvallersajten TMZ. Man ironiserar över att hon hänvisar till 60 år gammal historia och menar att Sverige kallades "det där lilla fega landet" av Winston Churchill.

Se vad som startade bråket:

Skrivet av: