Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Damien Hirst rippad av kollegor

Nöje | 13/02/2009 15:34

Nätkonstnärer driver med mångmiljonärens kända konstverk.

Mångmiljonären och konstnären Damien Hirst hånas av branschkollegor efter sitt försök att skydda sin upphovsrätt. Gruppen har lanserat nätsajten redragtoabull.com och har gjort en serie verk som är varianter på Hirsts kända diamantskalle för att provocera honom.

Det som upprör kollegorna är att Hirst tidigare hotade med att stämma en kreativ 16-åring som utnyttjat en bild av konstnärens diamantdekorerade dödskalle i ett collage. Nu utkräver nätkonstnärerna Jimmy Cauty, tidigare medlem i musik- och konstkollektivet KLF, och affischkonstnären Jamie Reid, skriver The Daily Telegraph.

– Vi låter oss inte skrämmas av advokater och ifall ett förbud utfärdas kommer vi helt enkelt att ignorera det och åberopa yttrandefriheten, säger Jimmy Cauty och får stöd av Reid som kallar Damien Hirst för en "hycklande och girig konstmobbare"

Skrivet av: