Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idol-Alice hotad och trakasserad

Nöje | 16/02/2009 12:37

Idol verkar inte ha blivit riktigt vad unga Alice Svensson tänkte sig.

Teveprogrammet Idol innebär inte bara framgång och berömmelse för de inblandade. Nä, bortglömda idoldeltagare får finna sig i mycket värre saker än så. Något fjolårets tvåa - Alice Svensson - fått känna på.

Den 17-åriga sångerskan har på senare tid utsatts för trakasserier både ute på gatan och i sitt hem. Folk skriker svordomar efter henne. Senaste incidenten var på en kompis skola.

– De kallar mig fula saker, skriker "hora". "Du är inte så bra som du tror". "Du ska inte tro att du är nåt." Jag tycker att det är respektlöst. Alla kan inte älska mig. Men det är tråkigt när det blir skällsord. Alice får dessutom tampas med telefontrakasserier i princip dagligen, säger Alice Svensson till Expressen och fortsätter:

– De ringer på olägliga tider med knäppa idéer och skamliga förslag.

Samtalen kommer från dolt nummer. Exempelvis har någon ringt, spelat konstig musik och skrikit "jag vet var du bor". Ett problem som även Alice familj fått tackla. Idol-Alice själv har dock en teori om varför det här händer.

– Tidigare var jag ingen som syntes, nu gör jag det. Personerna som gör så här vet inte vem jag är egentligen, säger hon nästan ursäktande, säger Alice Svensson till Expressen.

Heavens on fire:

Skrivet av: