Caroline Winberg talar ut

Publicerades: 19 Feb 2009, 23:04, Uppdaterades: 21 Mar 2011, 09:46

Svenska supermodellen var på sverigevisit och Nyheter24 fick en pratstund.


Hon är på besök i Sverige. Hon den där långa, snygga modellen. Ja, de flesta av er kanske inte riktigt minns hennes namn. Låt oss påminner er. Caroline Winberg. Sveriges just nu största modell och en av världens mest eftertraktade ansikten.

Hon har prytt omslag för både Vogue och Elle. Gått på de största catwalkerna och är modell för det välkända modehuset Victorias Secret. Inte konstigt då att releasefesten för hennes nya hudvårdsserie på Rose i Stockholm, lockar folk. Nyheter24 fick en pratstund med den heta supermodellen.

Du har precis käkat middag med några av Sveriges största modebloggare, du jobbar ju mycket med sånt, känns det inte tråkigt?

– Jo, jag sitter inte riktigt och planerar mitt liv runt mode. När jag kommer hem så kopplar jag bort allt det där. Det intresserar liksom inte mig sådär.

Du är 22 år, väldigt ung alltså, hur känns det att med sådan framgång?

– Det känns jättekul fast lite konstigt. Jag ser ju mig inte riktigt på det sättet. När jag är hemma är jag med familjen, glider runt i mjukiskläder och är med min kille. Så jag är inte jätteglamourös. Jag tycker jag är som alla andra.

Vad tjänar du?

– Mer än jag förtjänar ha ha.

Har ditt liv begränsat i och med att du blivit mer välkänd?

– Lite grejer kanske. Det var roliga att gå ut med sina kompisar innan folk började skriva vad man gör och ta bilder. Så hela den grejen är kanske roligare förut. Nu tycker jag inte det är så jättekul. Nu kan ju folk komma fram när man är full och frågar "Får jag ta en bild?” Och man bara ”Ehh Jaaaa” haha.

Så du som är mitt i smeten, hur är det inom modevärlden, är det bitchigt?

– Ja, det är ganska mycket men jag tycker att desto mer man jobbar desto trevligare skall man vara. Folk vill i slutändan inte jobba med en bitchmodell som inte kommer i tid och inte gör sitt jobb. Jag tycker man måste vara trevlig mot alla som hjälper till med plåtningar för är man otrevlig mot någon så kommer det i slutändan fram till bossen.

Många har ju bilden av att modeller mest glider runt och putar med munnen, jobbar du hårt?

– Det är jättehårt. Jag har jobbat sedan jag var sexton. Det är mycket resor och jag är mycket själv. Det är inte så att jag känner ”Woho” hela tiden, det är mer ”Okej” ha ha.

För att vara en av världens vackraste kvinnor, åtminstone om man låter modevärlden avgöra, så är Caroline Winberg en väldigt jordnära tjej. Med sina blott 22 år tycks det nästan som att hon snubblat över pengar och framgång. Samtidigt har hon lyckats behålla något som lätt förväxlas med naivitet - en ung anda. Hon är trevlig, rolig, ja nästan flamsig. Men även om allt kan tyckas vara bra på ytan finns det mycket därunder.

Du är väldigt smal, är du medveten om det?

– Ja haha, Jo jag vet om det men nu har jag inte varit på gymmet på flera månader heller så jag är lite extra smal. Normalt försöker jag träna lite så jag har lite muskler.

Märker du av svälthetsen inom modevärlden?

– Jag tror att om man blivit modell så har man blivit tillfrågad att bli modell för den man är, inte om man är smal eller tjock eller så. Så att de flesta är naturligt smala annars skulle de inte blivit modeller från början. Men det är klart att det finns undantag som svälter sig och går överdrivet mycket till gymmet men de flesta modeller är faktiskt naturligt smala.

Så smal eller inte. Winberg har sina åsikter. En attityd och kaxighet som inte alla skulle uppskatta men är man supermodell har man råd med det. Att även under rådande finanskris ge kalla handen till jobb som kanske inte behandlar en på bästa sätt.

Jag läste någonstans att du drog från en visning, berätta.

– Ja, det var en visning. Jag var där och väntade i flera timmar på att prova mina kläder och de var inte klar. Så jag gick och käkade middag och skulle komma tillbaka. Jag skulle få gå in på en gång och prova, men då ville de att jag skulle vänta i flera timmar till och då kände jag bara nä och drog där ifrån.

Du, jag såg några väldigt pikanta bilder på dig i tyska Vogue, du var naken.

– De har bara retuscherat mig naken så alla har ju frågat men ”Gud, hur känns det”. Men det känns ingenting jag är ju inte naken. Jag hade hudfärgade strumpbyxor på mig.

Skulle du ställa upp på nakenbilder?

– Jag skulle kunna köra topless men det andra tycker jag är lite smaklöst.

Så tillbaka till din kväll, ska du festa?

– Jag hade tänkt det, jag har inte varit ute på typ två veckor. Jag tänkte lite kan man väl dricka i alla fall.

Ny hudvårdsserie, hur känns det?

– Jättespännande och jag hoppas att det går jättebra.

När lämnar du Sverige?

– Jag har en biljett till New York på söndag men jag tror nog jag skippar det, jag kan nog vara lite trött haha, säger Caroline Winberg till Nyheter24.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

igår 15:52
Att Carolina Gynning har en rad gaddar är någonting de flesta vet om. Men tatueringen hon har på ryggen är det inte många som sett.

Juilliard sparkar tidigare chef

igår 15:20
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

igår 14:19
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

igår 13:58
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

igår 13:30
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.