Ramsay ljög om att ha spelat i Glasgow

Ramsay pekas ut som charlatan.


Stjärnkocken Gordon Ramsay har satt sig i klistret. För att öka sin streetkred som macho har han skrutit i både radio och i sin biografi om tiden som fotbollsproffs i Glasgow Rangers. Hela tre matcher ska han ha spelat i skotska ligan innan han skadade sig. Men nu visar det sig att allt var påhittat.

Historiken Robert McElroy som är specialist på Glasgow Rangers och skrivit en bok om klubben, påstår att han inte ens hade kontrakt med klubben.

– Han var aldrig en värvad spelare hos oss och spelade verkligen inte i a-laget och erbjöds inte någon form av kontrakt. Det är helt och hållet nonsens, säger McElroy till News of the World.

Även mangern Archie Knox, som Ramsay påstått vara den som dumpade honom från laget, klargör det hela:

– Han måste varit en väldigt förvirrad person. Jag var manager i Dundee på den tiden, säger Knox till News of the World.

Ramsay var bara med i klubben som en provspelare. Bilden som styrker att Gordon Ramsay ljugit är från en match då Ramsay inte ens spelade. Tydligen kallades Ramsay under den här tiden för "Billy Bull" då han var bra på att hitta på skrönor, menar kocken Marco Pierre White.

Det är inte bara fotbollsfansen han ljugit rakt upp i ansiktet. Även Ramsays fru och mamma till hans fyra barn, blev bedragen då Ramsay spelade med Sarah Symond.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

2 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.