"Kändisarna stöder inte gaybröllop"

- 06/10/2008, 03:09 -

Bara Brad Pitt och Spielberg donerar pengar.

En organisation som jobbar för homosexuellas fortsatta rättigheter att gifta sig anklagar kändisarna i Hollywood för att inte bry sig om sin verksamhet. Även om äktenskap mellan homosexuella blev lagligt i Kalifornien i maj ska ännu en omröstning om behålla lagen hållas i november. Och nu behöver aktivisterna hjälp. Endast två kända ansikten, filmregissören Steven Spielberg och skådespelaren Brad Pitt har hittills donerat över 600 000 kr var till organisationen.

–Vi är oroliga över att nöjesindustrin inte har tagit ställning och kämpat emot det onödiga förslaget till att ta bort våra rättigheter, säger Jonathan Lewis till 3news.

Och visst borde åtminstone några till stjärnor dra sitt strå till stacken. Teveprogramledaren Ellen DeGeneres gifte sig förra månaden med sin flickvän Portia de Rossi och visade delar av bröllopet i sin pratshow. It-tjejen Lindsay Lohan avslöjade till slut sitt lesbiska förhållande i en radiointervju,

Någon som uppmuntrar Brad Pitts initiativ är Cynthia Nixon, mest känd som Miranda i Sex and The City, som själv kom ut som lesbisk i år:

– jag tycker att sättet Brad Pitt och Angelina Jolie alltid donerar pengar, och ändamålen de donerar till, är otroligt berömvärt, berättar hon för E! Online.

Skrivet av: