Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blondinbella provocerar djurvänner

- 31/12/2008, 16:01 -

Isabella "Blondinbella" Löwengrips sälpälsar upprör hela Djursverige.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är i ett stort gräl med djurvännerna, som väljer att kalla henne för "en usel, morbid förebild och bimbo utan hjärta". Inför nyårsfirande väljer Blondinbella att inte på något sätt dölja sin pälsromantik på sin blogg, vilket även har retat upp Let's Dance-kollegor.

Kitty Jutbring, 31, och deltagare i Let's Dance är djupt upprörd över Blondinbellas glorifiering av pälsar.

– Men varför ska man ha djurhud på sig, det räcker väl med sin egen? Vi har så fruktansvärt många val i livet och då tycker inte jag att man behöver välja djur. Det är som att gå omkring med ett lik runt halsen, säger Jutbring till Aftonbladet.

Blondinbella, som så sent som den 28 december stolt poserade iklädd sälpäls, slår ifrån sig kritiken och går till attack mot djurvännerna.

– När ni väl slutar att äta kött, slutar att klä er i skinn och propagerar över att vi kan föda hela vår planet om alla blir vegatarianer, då kommer jag att lyssna på er, skriver hon på sin blogg.

Hennes stora argument till att köpa riktig päls i stället för fuskpäls är för att det är bättre för miljön, då riktig päls håller upp till tjugo år.

– Absolut bullshit, hon visar prov på okunnighet. Blondinbella är en bimbotjej utan hjärta, en lågstatustjej, säger Alexandra Leijonhufvud, förbundsordförande för Djurens rätt, till Aftonbladet.

Skrivet av: