"Lägg ner kommunistskiten"

Blondinbella går till hårt angrepp mot Sveriges mest älskade Robin Hood.


Tradition och synonymt med julen för många. Karl-Bertil Jonsson är inte bara folkhemshistoria utan också en viktig del av svenska folkets julfirande. Nu skapar Blondinbella ramaskri genom att slå ett slag mot teveikonen.

”Jag måste bara tillägga en sak, Karl Bertil Jonsson! När ska man sluta sända den där kommunistskiten egentligen? Snart gör jag min egna tecknade kapitalistserie om mig själv." Blondinbella spending cash" ska den heta.”, skriver hon i sin blogg.

Något som fått många läsare att reagera kraftigt. Bland kommentatorerna är det många som hotar att bojkotta Blondinbellas blogg.

– Jag tycker det är fel att man fortfarande visar socialistprogram, det tydligt röda genomsyrar hela programmet, förklarar Isabella Löwengrip för Expressen.

I ett uppföljande inlägg fortsätter hon med att kalla Tage Danielsson ”extrem socialist”. I stället är det konsumtionen som ska rädda samhället.

”... jag ogillar att julafton ska förknippas med en konstig förvrängd bild av att stora tjocka kapitalister suger ut fattiga. Hela julafton bygger på konsumtion och konsumtionen får världen att gå runt! Vill Karl Bertil hjälpa de fattiga får han tjäna sina egna pengar som han kan få köpa julklappar för, inte romantisera begreppet stöld som om det skulle vara något positivt.”, går att läsa i hennes blogg.

Som en sista dödsstöt kallar hon Karl-Bertil Jonsson för ”dåtidens AFA”.

– Kapitalismen får folk att arbeta. Man ska sträva efter att alla ska få arbete, man kan inte förvänta sig att samhället ska finnas där jämt. Du är din egen lyckas smed.

Vad säger du till dem som inte har det gott ställt och är i behov av hjälp?

– Jag tror inte att de heller tycker att det är fint att stjäla från andra, säger hon till Expressen.

Karl-Bertil Jonssons julafton:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.