Bingo Rimér flyr Sverige

- 08/10/2008, 06:51 -

Efter stämningarna likvideras nu hans bolag när han sticker till Thailand.

Flickfotografen Bingo Rimér drar inte jämt med glamourmodellerna och systrarna Marie och Monia Plosjö. Hans bolag GM Mobile AB anklagas för kontraktsbrott, och för att ha sålt bilder på dem vidare till andra medier i strid med avtalet. Rimér har därför nyligen sålt ett av sina skandalbolag och valt att likvidera dem övriga.

Möjligen kan det ha att göra med att Rimér räds för att åka på fler ekonomiska smällar. Tidigare i år förlorade han i en liknande tvist mot modellen Clara Holmström. I det fallet hade fotografen låtit en av sina bilder på henne publiceras i tidningen Moore, utan hennes medgivande. För det fick Rimér betala 150 000 kronor i skadestånd, skriver Realtid.se.

Experter gör nu bedömningen att Rimérs manöver att likvidera bolagen är ett sätt för att försvåra för kunder ifrån att få skadestånd av honom.

– Dels blir det en fråga om i vilket land man ska stämma bolaget i. Dels kan det bli mer komplicerat att få ut pengarna om man väl fått rätt, säger advokat Mario Ashman på advokatfirman Inter.

Misstankarna om hans planer för att försvåra rättsprocesser stärks av att hans bolag i dagsläget går med mångmiljonvinster istället för förluster. Hans bolag gick sammanlagt med 21 miljoner kronor i vinst förra året.

Men från Rimér-hållet är det locket på:

– Har du några frågor om detta så får du gärna skicka mejl till mig. Jag företräder inte bolagen och har egentligen ingenting med de att göra så jag vill inte uttala mig, säger Charlotta Berg, tidigare vd för GM Mobile, till Realtid.se.

Skrivet av: