Bingo Rimér flyr Sverige

Efter stämningarna likvideras nu hans bolag när han sticker till Thailand.


Flickfotografen Bingo Rimér drar inte jämt med glamourmodellerna och systrarna Marie och Monia Plosjö. Hans bolag GM Mobile AB anklagas för kontraktsbrott, och för att ha sålt bilder på dem vidare till andra medier i strid med avtalet. Rimér har därför nyligen sålt ett av sina skandalbolag och valt att likvidera dem övriga.

Möjligen kan det ha att göra med att Rimér räds för att åka på fler ekonomiska smällar. Tidigare i år förlorade han i en liknande tvist mot modellen Clara Holmström. I det fallet hade fotografen låtit en av sina bilder på henne publiceras i tidningen Moore, utan hennes medgivande. För det fick Rimér betala 150 000 kronor i skadestånd, skriver Realtid.se.

Experter gör nu bedömningen att Rimérs manöver att likvidera bolagen är ett sätt för att försvåra för kunder ifrån att få skadestånd av honom.

– Dels blir det en fråga om i vilket land man ska stämma bolaget i. Dels kan det bli mer komplicerat att få ut pengarna om man väl fått rätt, säger advokat Mario Ashman på advokatfirman Inter.

Misstankarna om hans planer för att försvåra rättsprocesser stärks av att hans bolag i dagsläget går med mångmiljonvinster istället för förluster. Hans bolag gick sammanlagt med 21 miljoner kronor i vinst förra året.

Men från Rimér-hållet är det locket på:

– Har du några frågor om detta så får du gärna skicka mejl till mig. Jag företräder inte bolagen och har egentligen ingenting med de att göra så jag vill inte uttala mig, säger Charlotta Berg, tidigare vd för GM Mobile, till Realtid.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?