Nöjesguiden förföljde Daniel Nyhlén

- 08/10/2008, 06:37 -

Den dödshotade författaren förföljdes av redaktionsmedlemmar från Nöjesguiden.

Efter publiceringen av sin bok "Det svarta spelet" har Daniel Nyhlén utsatts för flera dödshot. Något som gjort att han har livvaktsskydd.

Nu visar det sig sig att redaktionsmedlemmar från Nöjesguiden har förföljt den forne skvallerjournalisten. Allt i den goda journalistikens anda.

Tidningen publicerar nämligen i sitt nästa nummer ett reportage där reportrarna stalkat Daniel Nyhlén. Allt för att låta "Nyhlén smaka på sin egen medicin".

"Sedan Daniel checkade in på hotellet i onsdags har jag inte sett en skymt av honom. Det är dags att ta tjuren vid hornen och provocera fram ett möte, så jag köper nytt brevpapper. "Daniel. Möt mig utanför mässan imorgon 14.00. Huvudentrén. Jag har ett scoop åt dig. Ett fucking jävla scoop/S.N." S.N är initialerna för Sebastian nygren, huvudkaraktären i Nyhléns bok och en identitet jag alltmer börjat göra till min egen", skriver Nöjesguidens reporter Sebastian Lundfall.

Själv är Daniel Nyhlén rasande över tilltaget. På grund av den rådande hotbilden blev han och hans medarbetare väldigt skärrade.

– Vi övervägde att ringa polisen men jag hade en magkänsla om att något var wacko, säger Daniel Nyhlén enligt Dagens Media.

Att det skulle vara ett sätt att låta honom smaka på sin egen medicin tycker han inte alls.

– Jag jobbar inte så klantigt. De har fantiserat ihop hur de tror att jag jobbar och gjort en grej av det. Jag blir fly förbannad när de fortsätter trots att de vet min situation. Det är ett jävla skitsätt.

Skrivet av: