Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McCartney arg på McDonalds

Nöje | 09/10/2008 09:38

Vegetarianen fly förbannad på kedjans marknadsföringsknep.

Paul McCartney är förbannad över att McDonalds har hängt upp Beatles-bilder i sina restauranger. Som bekant är den förre Beatles-medlemmen vegetarian, vilket han blev efter att ha sett flera lamm leka på ett fält utanför hans hus. Hans porträtt pryder nu hamburgerkedjans väggar tillsammans med andra porträtt på vegetarianerna och bandmedlemmarna Ringo Starr och George Harrison.

Geoff Baker, McCartneys talesperson, frågar sig:

– Vilka idioter tror McDonalds att Beatles-fansen är?

Porträtten har hängts upp på en av kedjans avdelningar i Liverpool, skriver The Sun.

– Det är löjligt och förolämpande att använda bilder för att kränga hamburgare. Fansen borde bojkotta McDonalds, och inte bara i Liverpool, säger Baker.

McCartneys tidigare fru Linda som dog 1998 var tidigare ambassadör för djurrättsorganisationen Peta. Där är man också kritiska till McDonalds marknadsföringsknep:

– Vi hoppas att alla som ser bilden på väggen påminns om att McCartney är vegetarian och skippar Big Mac:en för en vegetariansk burgare i stället, säger en talesperson för Peta, till The Sun.

Skrivet av: