På lördag är det dags för dansbandet Casanovas att äntra Melloscenen som debutanter
På lördag är det dags för dansbandet Casanovas att äntra Melloscenen som debutanter - Foto: Stella Pictures

Allt om Casanovas: Låten, medlemmarna och Henrik Sethssons succélåtar

På lördag är det dags för deltävling tre i Melodifestivalen 2023. Tävlingen äger rum i Lidköping och på scen kommer debutanterna och dansbandslegendarerna Casanovas att stå.


Det svenska dansbandet Casanovas gör på lördag debut i Melodifestivalen. Nyheter24 reder ut allt om låten, medlemmarna och var de kommer ifrån.

Melodifestivalen 2023 – deltävling 3: Startfältet med artister och låtar

Casanovas låt i Melodifestivalen 2023 – vad heter bidraget?

Debutanterna Casanovas bidrag i Melodifestivalen 2023 heter "Så kommer känslorna tillbaka". Låten är skriven av Mikael Karlsson och bandets grundare och sångare Henrik Sethsson

Casanovas medlemmar – vad är deras namn?

Bandet består i dag av fem medlemmar. Grundaren av bandet är Jimmy Lindberg som spelar gitarr, Henrik Sethsson spelar keyboard och sjunger, Stefan Ryding spelar bas, Victor Lindberg spelar gitarr och Simon Bondesson spelar trummor. 

Allt om Laurell Barker: Ursprunget, panikändringen av låten i Melodifestivalen 2023 och kända pojkvännen

Varifrån kommer Casanovas?

Dansbandet Casanovas bildades i en källare på en fritidsgård 1989 i Vadstena. Namnet man först antog var Thunderbirds vilket man också höll fast vid i fem år innan man 1994 bytte namn till just Casanovas. 

Casanovas slog igenom på allvar i och med vinsten i dansbands-SM 1998.

Henrik Sethsson i Casanovas har skrivit vinnarlåtar i Melodifestivalen

Keyboardisten och sångaren Henrik Sethsson har tidigare agerat kompositör i både svenska melodifestivalen och den danska motsvarigheten Dansk Melodi Grand Prix. 

År 2001 var han med och skrev "Lyssna till ditt hjärta" som vann hela Melodifestivalen och det danska vinnarbidraget 2010 "In a Moment Like This" som sedermera kom fyra i hela Eurovision Song Contest. 

Allt om Melanie Wehbe: Låtarna, Idol-resan och relationen till Mariette

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!