Den brittiske filmregissören och manusförfattaren Terence Davies har avlidit. Här på en bild tillsammans med Tom Hiddleston i samband med lanseringen av filmen 'The deep blue sea'. Arkivbild.
Den brittiske filmregissören och manusförfattaren Terence Davies har avlidit. Här på en bild tillsammans med Tom Hiddleston i samband med lanseringen av filmen 'The deep blue sea'. Arkivbild. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Prisad brittisk filmregissör död

Den brittiske filmregissören och manusförfattaren Terence Davies har avlidit, 77 år gammal. Hans sista film blev Netflixprojektet "Benediction" om krigspoeten Siegfried Sassoon.


Enligt BBC dog Terence Davies fridfullt i sitt hem efter en kort tids sjukdom.

Davies slog igenom med en trilogi filmer – "Children", "Madonna and child" och "Death and transfiguration" – i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Han belönades med kritikerpriset på filmfestivalen i Cannes 1988 för självbiografiska "Distant voices, still lives" om uppväxten i Liverpool.

Bland hans övriga filmer märks "The house of mirth", där Gilian Anderson spelade huvudrollen och "The deep blue sea" med Rachel Weisz i en bärande roll.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!