Samir & Viktor gör comeback i Melodifestivalen. Arkivbild.
Samir & Viktor gör comeback i Melodifestivalen. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.


Nästa års första deltävling bjuder på en comeback i Mellosammanhang för Samir & Viktor, duon som tävlat tre gånger tidigare. Senast 2018 då "Shuffla" kom på fjärde plats.

Även Samir & Viktors andra Melodifestivalenbidrag, "Groupie" från 2015 och "Bada nakna" från året efter blev samtida klassiker. Duon gick skilda vägar 2020, men återförenades tidigare i år.

i den första deltävlingen tävlar även Lisa Ajax, Elisa Lindström, Smash Into Pieces, Melina Borglowe och Adam Woods.

Melodifestivalens turné inleds i Malmö den 3 februari, med final i Friends arena utanför Stockholm den 9 mars.

2024 års Melodifestival bjuder på flera nyheter. Antalet deltävlingar utökas från fyra till fem med sex artister i varje i stället för tidigare sju. Andra chansen får ingen egen tävling utan döps om till Finalkvalet och arrangeras som en sorts förlängning av den femte och sista deltävlingen. Där ställs treorna och fyrorna från deltävlingarna mot varandra i jakten på två finalplatser.

Segraren i Melodifestivalen behöver inte åka så långt i år. Eftersom Loreen vann Eurovision Song Contest i fjol arrangerar Sverige tävlingen och vi får en direktplats i finalen i Malmö den 11 maj.

TT
/
/
/
/
/
/
SVT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!