Michael Jackson gör avskedskonsert

Kungen av pop ger tio spelningar i London - sedan är det slut.


Michael Jackson presenterade sig för världen igen i London under eftermiddagen för att berätta om sina kommande livespelningar i sommar.

– This is it, upprepade Jackson gång på gång om konserterna som han alltså menade kommer vara hans sista någonsin.

Redan innan presskonferensen satt konsertaffischer för spelningarna uppe på stan i London (se bild ovan!), uppger Daily Mirror.

Kungen av pop kommer tillbaka för tio spelningar i London i sommar innan han lägger karriären på hyllan för gott.

Den 50-åriga popikonen meddelade i ett pressmeddelande inför presskonferensen att avskedskonserterna ska heta "This Is It".

– Jag kommer till London för att spela upp låtar som mina fans vill höra, skrev Michael i ett uttalande via sitt skivbolag.

Han ska göra tio konserter i rad på O2-arenan i London med plats för 20 000 personer.

Michael Jackson inledde sin karriär som barnstjärna i Jackson Five, och gick sedan vidare som soloartist med närmast astronomisk succé. Albumet Thriller från 1982 är fortfarande världens mest sålda album. Albumet hade hela sju låtar på topp-tio-listan i USA, vilket Jackson tangerade med albumet Bad från 1987.

Totalt beräknas Wacko Jacko har sålt uppemot 750 miljoner skivor världen över.

Jackson har hållit sig borta från offentligheten sedan pedofilanklagelserna mot honom 2005. Rykten har florerat om kraftiga hälsoproblem, och 2008 blev han fotograferad när han knuffades fram sitttandes i en rullstol.

Stjärnan har även haft stora ekonomiska problem och beräknas ha skulder på över 1,8 miljarder kronor.

Förra året sålde han sitt sagohus Neverland och alldeles nyligen auktionerade han ut tusentals av sina ägodelar.

Den kommande sommarturnén ses av många som en möjlighet för Jackson att tjäna tillbaka lite av de pengar han så väl behöver i dagsläget.

Michael Jacksons senaste studioalbum Invicible kom 2001, och senaste gången han var på en större turné var 1996-1997.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.