Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jacksons hud äts upp inifrån

Nöje | 12/02/2009 07:46

Superinfektion har lamslagit popstjärnan, som behandlas med ovanlig antibiotika.

Michael Jacksons ansikte håller på att falla sönder totalt. Det är så allvarligt att att han har lagts in på en klinik i Beverly Hills för att få antibiotika mot en MRSA-liknande hudinfektion, som hotar att äta upp hans hud inifrån. Infektionen har spridit sig i hela kroppen.

Tidigare gick författaren Ian Harpin, som skriver en biografi om stjärnan, ut med uppgiften att Jackson förlorat 95 procent av synen på ena ögat. Nu är det gamla näsoperationer som ställer till det och ligger bakom hudinfektionen, som kan döda stora delar av Jacksons hud. I värsta fall kan han tvingas till nya skönhetsoperationer.

När Jackson besökte kliniken visade han upp sitt svårt inflammerade ansikte och sina händer. Han har tidigare varit i ett liknande tillstånd då han uppsökte samma klinik för en vecka sedan. Experter varnar för att infektionen hotar att äta upp stora delar av huden inifrån. Därför har han behandlats med särskild dropp med antibiotika för att stoppa infektionen.

– Michael Jackson har en allvarlig infektion som han ådragit sig efter rekonstruktionsarbete med hans näsa. Han lider av en MRSA-liknande infektion eftersom den är resistent mot vanlig antibiotika, så därför har han uppsökt en klinik för att få antibiotika via dropp, säger en källa, till The Sun, som också uppger att infektionen har spridit sig i hela kroppen och att Jackson nu behandlas intensivt.

När Jackson uppsökte kliniken sågs han med mörka solglasögon, en operationsmask och håret uppsatt. Han händer var då röd- och lilaflammiga, och hans kinder var väldigt svullna.

– Det är möjligt att Jackson lider av MRSA. Det här är en superinfektion eftersom den är resistent mot vanlig antibiotika. Det ser ut som att hans hud är röd och flammerad och har blivit infekterad, säger den amerikanska kändiskirurgen Anthony Youn till The Sun.

Youn menar att det är särskilt allvarligt om infektionen drabbar ansiktet, då det kan kräva omfattande ansiktsingrepp.

Skrivet av: