Lördag 29 Jan
Stockholm

Roskilde bjuder svenskar på resan

Danskarna tar hand om sina fattiga grannar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Roskildefestivalen vill hjälpa de fattiga svenskarna att komma till festivalen.

Därför har de föreslagit att erbjuda en rabatterad eller kanske till och med gratis resa till den danska åkern, drygt tre mil från Köpenhamn.

– Vi är medvetna om att den svenska kronan har fallit så våldsamt och att det därför blir dyrt för svenskar att åka till och uppleva andra länder. Nu kollar vi på om det är möjligt att ordna rabatter eller eventuellt gratis resor för svenskar hit till festivalen, säger festivalens talesman Esben Danielsen till Sydsvenskan.

Senast sista april ska festivalledningen besluta om hur det blir med eventuella reserabatter.

– Inget är klart ännu, men vi har satt en deadline för oss själva att när det färdiga programmet kommer sista april, då ska vi också meddela om vi har möjlighet att stödja resorna hit, säger festivalens talesman Esben Danielsen till Sydsvenskan.

Just nu förhandlar festivalen med både buss- och tågbolag.

Mellan 5 000 och 10 000 svenskar besöker varje år Roskildefestivalen, som totalt lockar över 100 000 besökare inklusive volontärarbetare.

Några av de klara artisterna för årets Roskildefestival, som äger rum 2-5 juli, är Oasis, Coldplay, Röyksopp, Madness, Slipknot, Håkan Hellström, Fleet Foxes, Nine Inch Nails och The Mars Volta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela