Patienter dör i ny teveserie

I Last Chance Surgery får svåra sjukdomspatienter en sista chans.


– Om det blir ett dåligt resultat, om det blir ett katastrofalt resultat, om något går fel vid operationerna, så kommer du att få se det, säger doktor Kerryn Phelps som också bekräftar att en del patienter kommer dö.

Australiensiska tevebolaget Seven Networks nya naturalistiska programserie Last Chance Surgery tar sig an redan uträknade patienter, och ger dem en sista chans att överleva. Tittarna kommer att få följa med under riskfyllda operationer.

Teveserien har bland annat knutit till sig neurokirurgen Charlie Teo, känd för att operera hjärntumörer ingen annan vågar sig på.

I det första avsnittet träffar doktor Teo 17-åriga frisörstudenten Shaynae som fick diagnosen aggressiv hjärntumör fem veckor tidigare. Teo berättar för tonåringen och hennes föräldrar att ingen överlever denna sjukdom, som han menar är den "värsta cancern som är känd för mänskligheten".

– Det är nästan 100 procents risk att något ska gå fel och en 15-20 procents risk att det som går fel kan bli förödande.

Enligt doktor Phelps blir detta den mest kontroversiella sjukhusserie som visats på teve.

– Eftersom insatsen är så hög för alla dessa människor, oddsen är verkligen emot dem, säger Kerryn Phelps till Daily Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!