Nyheter24 guidar dig i Idoldjungeln

De fyra wildcarden och de åtta tittarvalda personerna kommer att tävla mot varandra.


Idol kanske verkar lite luddigt och krångligt med tävlingar till höger och vänster. Det är därför Nyheter24 hjälper dig att reda ut den här härvan.

Åtta lyckliga musikanter röstades fram av tittarna under den gångna veckan.

De övriga tolv personerna som inte nådde ända fram har ändå en chans att få delta under fredagens kvalfinal om de får ett av de fyra wildcards som Idoljuryn delar ut under fredagen.

De fyra wildcardsen och de åtta tittarvalda personerna kommer att tävla mot varandra under fredagen då tolv ska bli elva.

Hänger ni med?

De som fortfarande har en chans att bli tilldelad ett wildcard av Idoljuryn är:

1. Camilla Håkansson är en 21-årig tjej som bor i Kalix. Hon är en jävel på att köra snöskoter på vatten. Har varit ihop med Kicken i The Poodles.

2. Andreas Johansson är 19 år och uppträdde första gången för bara ett år sedan - i en matbutik. Hans största ovana är att han svär för mycket.

3. Carl Chapal är 29 år och var den allra sista att få en guldbiljett under Bagges turné. Hans knep för att vara kvar i Idol är "are you ready to be entertained?".

4. Clara Hagman är 17 år och hennes värsta egenskap är att hon tappar bort saker hela tiden. Att vara med i Idol är hennes dröm.

5. Eddie Razaz är 20 år och var med i Idol för ett par år sedan. Han är sig själv, rolig, trevlig och ödmjuk.

6. Moa Carlebecker är 20 år och tjejen som kommer köra järnet till 140 procent om hon kommer med i Idol. Hon är grym på att laga vegetarisk mat men är dålig på geografi och att stava.

7. Nicklas Hocker är 17-åring och säger att en av hans sämsta egenskaper är att han väldigt sällan är rak i ryggen.

8. Nicolle Walles är 17 år skulle bli dansare om hon inte satsade stenhårt på musiken. Hon äter minst 200 gram choklad om dagen och kallas därför för Choco av sina vänner.

9. Patrik Öhlund är 37 år och den äldsta att ta sig så långt som till kvalveckan i Idol någonsin. Han säger att han är bäst på bordtennis.

10. Sabina Täck är 19 år och bor mitt i skogen. Hon är hopplös på att städa men kan jonglera riktigt bra med tre bollar.

11. Reza Ninotyas Lindh är 28 år och extremt flygrädd. Trots det reser hon hela sex gånger per år.

12. Rasmus Ingdahl är 21 år och kom så långt som till kvalveckan i förra årets Idol. Han säger att han dör utan Idol.

Tittarfavoriter som röstats fram under veckan:

1. Karolina Brånsgård är 25 år och bor i Örebro. Spelar piano, guitarhero och hon har tidigare spelat dragspel. Karolina är nyförlovad, jobbar som artist och intresserad av film, foto, design, mode, djur och natur.

2. Jon Sindenius är 21 år och bor i Växjö. Han älskar gamla människor. Jon är singel och jobbar som musiker. Intresserad av att skapa, sjunga, träna, kolla film, festa och läsa.

3. Calle Kristiansson är 21 år och bor i Kristianstad. Han jobbar som bartender och trubadur. Calle är intresserad av kultur i allmänhet.

4. Erika Selin är 18 år och bor i Dorotea. Hon är dålig på att hålla sig för skratt när hon väl måste vara allvarlig. Erika studerar och har pojkvän. Hon är intresserad av kläder, mode, umgås med familj och vänner.

5. Mariette Hansson är 26 år och bor i Halmstad. Hon beskriver sig själv som prylbögoch rapar ibland olägligt. Mariette har eget skivbolag, är sambo och intresserad av kitesurfing, mat, vin, cigarrer och att träna.

6. Rabih Jaber är 22 år och bor i Lycksele. Första gången han uppträdde var i duschen. Rabih jobbar på Sibylla, har flickvän och hans intresse är fotboll.

7. Erik Grönwall är 21 år och bor i Stockholm. Förr spelade Erik gitarr för allt han var värd, men för några år sedan insåg han att sången var det han ville ägna sig åt. Han har ett förhållande och jobbar som fritidsvikarie och karaokevärd.

8. Tove Östman Styrke är 16 år och bor i Umeå. Letades upp av Anders Bagge. Studerar andra året på musikprogrammet. Hennes intressen är att dansa, fota, äta god mat.

Läs mer om de tävlande på TV4.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!